Barcelona ga se odriče, a evropski velikani ga žele
Foto: EPA

Kako da bude nesretan?

Barcelona ga se odriče, a evropski velikani ga žele

A. Beganović

Španski 25-godišnji vezni fudbaler Sergi Roberto mogao bi napustiti Barcelonu, javljaju inostrani mediji.

Barcelona će službeno novu sezonu početi u nedjelju kada će na Nou Campu u okviru Superkupa snage odmjeriti sa Realom.

Novi trener katalosnke ekipe Ernesto Valverde odabrao je igrače na koje će računati za ovaj susret, a među njima nema pomenutog veznjaka Sergija Roberta.

Valverdeova odluka da ga izostavi sa susreta Superkupa nije prošla nezapaženo na evropskom tržištu, a nakon Chelseaja i Manchester Uniteda interes za njegovim uslugama pokazao je i Juventus.

Otkupna klauzula je 40 miliona eura što danas i nije mnogo, tako da će 25-godišnji veznjak najvjerovatnije napustiti Barcelonu i već je tražio da razgovara o svom statusu sa šefom stručnog štaba.

Španski mediji pišu da je rastanak blizu, no i pored toga što Valverde ne računa na njega, evropski velikani stoje u redu i čekaJU ishod najavljenog sastanka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Barceloni ne računaju na njega, a Juventus, Chelsea i Manchester United ga žele. Kako da bude nesretan?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi