Gotovo je: Barcelona u petak predstavlja Coutinha?
Foto: EPA

Tvrde španski novinari

Gotovo je: Barcelona u petak predstavlja Coutinha?

Endin Čaušević

Nastavljena je transfer saga oko prelaska Philippea Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu, ali čini se da će sve uskoro biti završeno.

Delegacija Barcelone jučer je otputovala u Englesku kako bi završila posao za Coutinha iako su iz Liverpoola u nekoliko navrata poručili da od njegovog odlaska nema ništa. Međutim, katalonski klub nije želio tako lako da odustane, te je imao više spremnih ponuda za Redse.

Blaugrana je prvo nudila 70 miliona eura i Andrea Gomesa, ali Liverpool je to odbio i poručio da u obzir dolazi samo novac. Nakon nekoliko sati iscrpnih pregovora čini se da su se dva kluba uspjela dogovoriti. Prema pisanju španskih medija Barcelona će za Coutinha platiti oko 120 miliona eura.

Tako će brazilski fudbaler postati najskuplje pojačanje u historiji Barcelone. Da se tu nešto sprema potvrdili su i španski novinari. Naime, nekoliko renomiranih španskih novinara objavilo je da su dobili mailove od Barcelone u kojima se navodi da će Coutinho u petak biti predstavljen kao novo pojačanje ovog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Predstavljanje će biti tradicionalno biti upriličeno na Nou Campu, a Coutinho će prije toga odraditi ljekarske preglede. Međutim, još uvijek se niko zvanično nije oglasio povodom toga, ali čini se da će i ova transfer saga veoma brzo dobiti konačan epilog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi