Niko nije zabio nož u leđa kao Griezmann Barceloni, u klubu ne mogu da vjeruju šta im je uradio

U Atleticu zadovoljno trljaju ruke

Niko nije zabio nož u leđa kao Griezmann Barceloni, u klubu ne mogu da vjeruju šta im je uradio

E. Čaušević

Barcelona i Atletico Madrid bili su u velikom sukobu krajem ljeta, a glavni razlog za to bio je Antoine Griezmann.

Griezmann se prije godinu dana iz Barcelone vratio u Atletico Madrid na dvogodišnju posudbu, a klub iz Madrida je bio obavezan na kraju ove sezone da otkupi njegov ugovor za 40 miliona eura.

Međutim, u Atleticu ne žele toliko novca da daju za Francuza i početkom ove sezone su napravili nevjerovatnu taktiku kako da pokušaju izbjeći kupovinu Griezmanna ili da barem smanje cijenu.

Od početka sezone u prvih desetak utakmica Griezmann je igrao manje od pola sata na svakoj utakmici jer su u Atleticu našli rupu u dogovoru s Barcom. Ukoliko on bude igrao manje od 30 minuta po meču onda ga navodno neće morati otkupiti.

To je izazvalo bijes čelnika Barcelone koji su pokrenuli tužbu protiv Atletica, a kasnije su počeli i pregovore. To je očito bio i glavni cilj Atletica jer su počeli s Barcom pregovore oko Griezmanna i smanjenja cijene od 40 miliona eura.

Barceloni je u interesu da se riješi Francuza i da se on narednog ljeta ne vraća na Camp Nou, te su navodno postigli dogovor s Atleticom.

Oglasi

Mundo Deportivo je objavio jutros da su Barcelona i Atletico postigli dogovor i da će Griezmann narednog ljeta ostati u Madridu i potpisati ugovor, a katalonski klub će dobiti 20 miliona eura plus dva miliona kroz bonuse.

No, u Barceloni su itekako zamjerili Griezmannu što se tako ponio u ovoj situaciji i smatraju da je i on jednak krivac kao Atletico Madrid što će Katalonci ostati bez 20 miliona eura.

Navodno, Griezmann od početka želi da ostane u Atleticu i znao je da klub priprema da na sve načine smanji cijenu za njega, te je pristao na sve kako bi na kraju ispunili cilj.

Griezmann je prvo pristao na nižu platu u Atleticu, a zatim je pristao i da igra po utakmici manje od 30 minuta kako bi pokrenuli priču i pregovore s Barcelonom što su na kraju i uspjeli.

U Barceloni smatraju da im je Griezmann nakon svega zabio nož u leđa iako su vjerovali da s njim imaju odličan odnos. Na kraju ih je razočarao svojim potezima koji su doveli do toga da Barcelona ostane bez dodatnih 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Griezmann je na ljeto 2019. godine potpisao za Barcelonu koja ga je platila 120 miliona eura Atletico Madridu. No, u dvije sezone nije opravdao očekivanja i klub je pristao da ga pošalje u Atletico na posudbu.

Međutim, ni slutili nisu da će im se francuski napadač "odužiti" na takav način zbog čega je trenutno među najomraženijim osobama kod navijača Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi