Da li je Vinčić sinoć poništio čist gol Barcelone: FIFA-ino novo pravilo u tom slučaju je jasno!

Diglo se dosta prašine

Da li je Vinčić sinoć poništio čist gol Barcelone: FIFA-ino novo pravilo u tom slučaju je jasno!

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone poraženi su sinoć na Meazzi od Intera sa 1:0 u meču trećeg kola grupne faze Lige prvaka.

Katalonski klub je imao ulogu favorita u sinoćnjem meču, ali na kraju je Inter uspio nekako da pobijedi sa 1:0 iako se domaći tim većinom fokusirao na odbranu svog gola u ovoj utakmici.

Međutim, dosta prašine diglo se zbog odluka glavnog sudije Slavka Vinčića jer u Barceloni smatraju da ih je ovaj sudija itekako oštetio u drugom poluvremenu.

Naime, sve je počelo u 67. minuti utakmice kada je Barcelona uspjela da izjednači na 1:1 golom Pedrija, ali je potom Vinčić dobio signal iz VAR sobe da je Ansua Fatija pogodila lopta u ruku, te je on pogledao snimak i poništio pogodak.

Navijačima Barcelone bilo je nevjerovatno da je Vinčić donio takvu odluku i smatraju da im je poništen čist gol jer FIFA-ino novo pravilo pokazuje da se takve situacije više ne smatraju igranjem rukom.

Naime, FIFA je početkom marta prošle godine objavila nova pravila za igranje rukom u kaznenom prostoru, a ono što se sinoć desilo na Meazzi je prema tom pravilu bio čist pogodak Barcelonom.

Oglasi

"Nenamjerno igranje rukom koje prethodi golu saigrača, ili gol-prilici, se više ne smije smatrati prekršajem", navodi se u FIFA-inom saopštenju.

Opis nije dostupan.

Također, Vinčić nije trebao poništiti gol Barcelone jer je prije toga i Onana igrao loptom i nije bilo namjere Fatija da loptu udari rukom, te ona uopšte nije promijenila svoj smjer.

No, da stvari budu gore za Barcelonu, ali i glavnog sudiju i njegove pomoćnike jeste situacija iz sudijske nadoknade kada su gosti tražili penal, no ovaj put Vinčić nije gledao snimak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bilo je jasno da je Dumfriesa lopta pogodila u ruku i neshvatljivo je zašto Vinčić nije sam pogledao tu situaciju. Prema kriteriju poništenog Pedrijevog gola i ta situacija sigurno bi bila okarakterisana kao penal, ali odlukom da neće gledati snimak Vinčić je sebi napravio zaista ogroman problem.

U Barceloni su itekako nezadovoljni suđenjem i smatraju da su žestoko oštećeni, te su najavili već tužbu UEFA-i zbog sinoćnjeg suđenja Vinčića i njegovih pomoćnika.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Svaka budala vidi da je namjerno igrao rukom kad nije mogao više doći do lopte.
0 3
SEJFUDIBIKODZE
sto lazete i izmisljate pravila,dodao mu je loptu rukom i o je to ,u rukometu nebi bio penal, vi ste pogrjesili sport seronje.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi