Bavarci ovaj put imali milosti: Bayern sa "samo" tri razlike nadigrao Barcelonu

Rutinski trijumf gostiju

Bavarci ovaj put imali milosti: Bayern sa "samo" tri razlike nadigrao Barcelonu

S. Grebović

Fudbaleri Bayerna večeras su na stadionu Nou Camp bez većih problema slavili protiv Barcelone rezultatom 3:0.

Posljednji put kada su se ove dvije ekipe ukrstile koplja rezultat na semaforu je pokazivao nestvarnih 8:2 za Bayern. Taj meč je odigran 14. augusta prošle godine u okviru četvrtine finala Lige prvaka u Lisabonu.

Ovaj put Bavarci su imali milosti za Katalonce koje su nadigrali na njihovom stadionu sa "samo" tri gola razlike, bilo je 3:0.

Višestruki prvak Njemačke je imao apsolutno sve konce igre u svojim rukama o čemu svjedoči podatak da Barcelona nije uputila niti jedan šut u okvir gola protivnika.

Pored tri postignuta gola, Bayern je pogodio dvije stative, pa je rezultat mogao biti i uvjerljiviji.

Od početka je djelovalo da je samo pitanje vremena kada će Bayern postići gol, a prvi je to uradio Thomas Muller.

Oglasi

Igrač gostiju je u 34. minuti potegao sa nekih 20-ak metara, a lopta se odbila od Erica Garciju i na taj način prevarila Ter Stegena.

Početkom drugog dijela prednost Bavaraca je uduplao Robert Lewandowski. Barcelona za 90 minuta igre ne da nije uputila udarac ka golu Bayerna, nego nije uspjela kreirati gotovo nikakvu priliku pred golom rivala.

Poljski napadač je novim golom pet minuta prije kraja meča postavio konačnih 3:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U narednom kolu Lige prvaka tim Juliana Nagelsmanna će na svojoj Allianz Areni dočekati Dynamo Kiev, dok će Barca priliku za popravni imati na gostovanju kod Benfice.

U drugoj utakmici ove grupe ova dva tima odigrali su remi najnepopularnijim rezultatom (0:0).

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nameno000
Luuk je bolji od Suareza?HAHAHAHAHAHAHA Sta zutokljunac radi,svaka mu cast
38 0
StruCnjaK123321
Da im je trebalo dali bi im jos 3 komada komotno...
31 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi