Veliko pojačanje stiže u Barcelonu: Počeo je tražiti kuću u katalonskoj prijestolnici
FOTO: EPA

Xavi može biti itekako zadovljan

Veliko pojačanje stiže u Barcelonu: Počeo je tražiti kuću u katalonskoj prijestolnici

Haris Zilić

Barcelona očekuje još jedan veliki posao.

Prema novim informacijama iz Španije Bernardo Silva je blizu potpisa za Katalonce.

Navodno Silva već traži kuću u Barceloni, a ugovor bi se mogao potpisati u narednim danima.

Pored Silve Barcelona do kraja sedmice dovodi i Marca Alonsa čime bi kompletirali roster za novu sezonu.

Što se tiče doalska Bernarda Silve bilo je infomracija posljednjih dana da bi došao u slučaju da Frenkie de Jong napusti Barcelonu.

De Jong ne želi da ide, a čini se su u katalonskom klubu našli mogućnost da dovedu i Silvu.

Sada se postavlja pitanje kako će to finasijski sve uklopiti, a pojedine špekulacije govore da De Jong napušta Nou Camp, ali trenutno nema konkretnih informacija o tome.

Barcina ideja bila je poništiti ugovor koji je De Jong potpisao s ranijom Bartomeuovom upravom 20. oktobra 2020. kojim je nizozemski igrač produžio ugovor s Barcelonom do 2026. u zamjenu za smanjenje plate u sezonama 20-21 i 21-22. Sporazum sličan onome koji su Ter Stegen, Pique i Lenglet sklopili na te datume.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Situacija je napeta. De Jong, koji je odigrao sjajan meč protiv Pumasa u nedjelju navečer na Gamper cupu, želi da ostane u klubu, ali očito se u Barceloni trude da ga na sve načine otjeraju, odnosno prodaju nekom od engleskih klubova.

Osim Manchester Uniteda, pojavila se i ponuda Chelseaja, a navodno su Barcelona i klub iz Londona u pregovorima, pa će biti zanimljivo pratiti rasplet čitave ove situacije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Ne vjerujem da je istina kao što ste napisali da Firmino ide u Juventus za 19 miliona funti...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi