Uprava Barcelone veznjaku prijeti odlaskom na sud, tvrde da je njegov ugovor nezakonit!

De Jong u problemu

Uprava Barcelone veznjaku prijeti odlaskom na sud, tvrde da je njegov ugovor nezakonit!

Edmir Škorić

Kako piše The Athletic, Barcelona je poslala pismo Frenkieu de Jongu samo dan nakon što je zaprimila ponudu od Manchester Uniteda za igrača, a koju on nije htio da prihvati.

U pismu koje je sredinom prošlog mjeseca poslano nizozemskom veznjaku, Barcelona ga je obavijestila da je njegov ugovor nezakonit i da ga mogu "oboriti" pravnim putem.

Odnos između kluba i De Jonga je sve gori, ali niko nije mogao ni da zamisli da će pritisak kluba na Nizozemca doći do te mjere da je Uprava kluba zaprijetila pismom da će mu poništiti ugovor i da će ga izvesti na sud. Predsjednik nizozemskog sindikata igrača Evgeni Levchenko Barcinu akciju smatra "iznudom" i najavio je da će sve biti predato FIFA-i i Svjetskom sindikatu igrača.

Barcina ideja bila je poništiti ugovor koji je De Jong potpisao s ranijom Bartomeuovom upravom 20. oktobra 2020. kojim je nizozemski igrač produžio ugovor s Barcelonom do 2026. u zamjenu za smanjenje plate u sezonama 20-21 i 21-22. Sporazum sličan onome koji su Ter Stegen, Pique i Lenglet sklopili na te datume.

Trenutni upravni odbor Barce smatrao je da su uslovi ove obnove ugovora nezakoniti i pismom je igraču zaprijećeno da će iznijeti ugovor na sud kako bi bio raskinut, iako mu je dana opcija prijateljskog sporazuma koji se sastojao od toga da se De Jong dobrovoljno vrati na uslove originalnog ugovora koji je potpisao u januaru 2019.

To je pismo De Jongovim advokatima stiglo 15. jula ove godine, zanimljivo jedan dan nakon što je De Jong odbio prihvatiti prvu ponudu koju mu je Barca dala da ode u Manchester United.

Oglasi

Igračevi advokati ne kriju nelagodu zbog stava Laportine uprave. Smatraju se pod izuzetnim pritiskom da odu iz kluba na odredište koje odredi Barcelona i traže svoje pravo na ostanak u Barci, što je Frenkiejeva prva opcija, a ako odu, oni će odlučiti gdje.

Situacija je napeta. De Jong, koji je odigrao sjajan meč protiv Pumasa u nedjelju navečer na Gamper cupu, želi da ostane u klubu, ali očito se u Barceloni trude da ga na sve načine otjeraju, odnosno prodaju nekom od engleskih klubova.

Osim Manchester Uniteda, pojavila se i ponuda Chelseaja, a navodno su Barcelona i klub iz Londona u pregovorima, pa će biti zanimljivo pratiti rasplet čitave ove situacije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Jong je u Barcelonu za više od 80 miliona eura došao iz Ajaxa kao jedan od najtalentovanijih veznjaka Evrope u januaru 2019. godine. 

Za Barcelonu je odigrao 138 utakmica i postigao je 13 golova uz 17 asistencija. U prošloj sezoni je upisao ukupno 45 mečeva i dao je četiri gola uz pet asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...vise bi volio da se ovi raspadnu,bankrotiraju i zavrse u 6.ligi nego da Liverpool osvoji 4 trofeja ove sezone,toliko su mi odvratan klub postali zbog ovog ciganluka i ponasanja prema igracima,posebno Pjanicu...
8 4
Sloboda
koje sranje od kluba hahahahha
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi