"Njemačka škola" stiže u Barcelonu, trojica trenera u igri, ali već se zna ko je Laportin favorit

Ko će biti novi trener katalonskog kluba?

"Njemačka škola" stiže u Barcelonu, trojica trenera u igri, ali već se zna ko je Laportin favorit

E. Čaušević

Već je odavno poznato da će Barcelona na ljeto dobiti novog trenera nakon što je Xavi Hernandez saopštio da napušta klupu katalonskog kluba. Špekuliše se da su trojica njemačkih trenera u konkurenciji, ali da se zna ko je favorit Joana Laporte.

Xavi je prije nešto više od mjesec dana iznenadio fudbalsku javnost objavom da napušta Barcelonu iako ima važeći ugovor. No, zbog nešto lošijih rezultata i učestalih kritika Xavi je odlučio da je vrijeme za odlazak.

On će ostati na klupi Barcelone do kraja ove sezone, ali već sada je jasno da će katalonski tim dobiti na ljeto novog trenera.

S Barcelonom se prethodnih sedmica povezuje veliki broj trenera, ali katalonski Sport prenosi da je cilj čelnika ovog kluba da angažuju trenera koji će donijeti u tim "njemačku školu" fudbala.

Laporta smatra da je vrijeme da Barcelona pokuša s nekim drugačijim stilom fudbala jer je očito da onaj koji gaje u klubu već godinama ne prolazi. Zbog toga su treneri iz Njemačke u boljoj poziciji od ostalih kandidata jer Laporta preferira taj fudbal.

Oglasi

Već se zna da je Hansi Flick jedan od kandidata, a svoje usloge Barceloni ponudio je i Thomas Tuchel koji će na kraju sezone također biti slobodan jer je dogovorio sporazumni raskid saradnje s Bayernom.

Međutim, na listi se pojavilo i treće ime. U pitanju je Julian Nagelsmann koji je trenutno selektor Njemačke, no već sada se zna da će i on na ljeto biti slobodan jer mu je cilj da se vrati u klupski fudbal.

Sport navodi da je upravo Nagelsmann favorit Joana Laporte, te da predsjednik Barcelone upravo ovog mladog stručnjaka želi na klupi katalonskog kluba.

Laporta želi da novi trener bude Nijemac, a pored trojice navedenih stručnjaka prvi izbor mu je Nagelsmann.

Ipak, konačna odluka još uvijek nije donesena jer Laporta i saradnici će prvo obaviti razgovore sa svim kandidatima u narednim sedmicama, a zatim će odlučiti ko je najbolji izbor da bude novi trener Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nagelsmann je već odlučio da će napustiti klupu Njemačke nakon Evropskog prvenstva, te već ima nekoliko ponuda na stolu, a pred početak takmičenja će otkriti koji klub će preuzeti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi