Celta nemoćna na Camp Nou
Foto - EPA

Barcelona lagano slavila

Celta nemoćna na Camp Nou

M. Šljivak

Barcelona je u 36. kolu La Lige na Camp Nou savladala Celtu s 3:1.

Katalonski velikan nije imao previše problema da dođe do trijumfa protiv gostiju iz Viga, ali je u ovom meču ostao bez Ronalda Arauja kojeg je Hitna pomoć prebacila u bolnicu.

Vodeći gol na meču viđen je u 30. minuti. Memphis Depay je pogodio za prednost domaćeg tima od 1:0.

Ter Stegen je potom skinuo sjajan pokušaj Galharda u 36. minuti i spasio je Barcelonu, da bi potom istom igraču još jednom odbranio šut.

Kazna za promašaj stiže u 41. minuti. Pierre-Emerick Aubameyang koristi lošu reakciju odbrane Celte i postiže gol za 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a samo što je počelo drugo poluvrijeme Barca stiže i do trećeg gola. Ponovo je zabio Aubameyang za uvjerljivih 3:0.

Oglasi

Celta već u narednom napadu postiže počasni gol. Pogodio je Iago Aspas za 3:1.

Gosti iz Viga u 58. minuti ostaju s igračem manje. Murillo je srušio Dembelea kao zadnji igrač odbrane i morao je van terena.

Nesreća je zadesila i Barcelonu. Ronald Araujo je doživio povredu glave i morao je u bolnicu vozilom Hitne pomoći.

Do kraja meča Barcelona je stvorila još nekoliko šansi. Međutim, rezultat se nije mijenjao i ostalo je 3:1 za Katalonce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 36. kolo:

Barcelona - Celta 3:1

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Navijači penal madrida na aparatima kme kme
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi