Radikalne odluke Xavija, desetorici je pokazao izlazna vrata

Rekonstrukcija katalonskog tima

Radikalne odluke Xavija, desetorici je pokazao izlazna vrata

E. Škorić

Proteklih dana trenerski tim Barcelone počeo je praviti planove za sljedeću sezonu.

Xavi Hernandez jasno je dao do znanja upravi kluba da želi napraviti novi projekt. To znači da se na ljeto klub doživjeti ogromne promjene, a u sklopu istih nema mjesta za desetoricu trenutnih članova.

Svi ti igrači koje je Xavi otpisao dobit će u narednim danima jasno saopštenje da se na njih ne računa tako da mogu na vrijeme da traže nove angažmane, no ono što uporno u zadnje vrijeme predstavlja probleme Barceloni su visoke plate igračima zbog čega ih je teško uvjeriti da odu ili je jednostavno drugim timovima teško preuzeti tolike obaveze prema tim igračima.

Popis igrača koji će napustiti klub na trajni transfer ili će samo otići na posudbu je podugačak. Uključuje Neta, Clementa Lengleta, Oscara Minguezu, Samuela Umtitija , Memphisa Depaya i Martina Braithwaitea i Miralema Pjanića.

Neke od ovih igrača kontaktirali su i drugi klubovi, ali do sada nitko nije dobio službenu ponudu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogo je naznaka da će Barcu napustiti i Alex Balde i Riqui Puig, za koje postoje planovi da ih posude drugim ekipama. Adama Traore i Luuk de Jong, pak, vratit će se u svoje matične klubove nakon što im isteknu posudbe.

Također, neke igrači Barcelona je spremna prodati ako dođu odgovarajuće ponude, a tu su najistaknutiji Frenkie de Jong i Sergino Dest, dok je sve izvjesnije da će Aston Villa otkupiti ugovor Philippea Coutinha.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

selver79
Samo sebe nije prodao
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi