Bivša zvijezda Dinama ili "raketa" koju ima Athletic Bilbao? Xavi će donijeti konačnu odluku!

Jedan od njih dvojice na ljeto bi trebao doći u Barcelonu

Bivša zvijezda Dinama ili "raketa" koju ima Athletic Bilbao? Xavi će donijeti konačnu odluku!

Endin Čaušević

Xavi Hernandez nedavno je potvrdio da se predomislio i da će ostati na klupi Barcelone i naredne sezone, ali da su mu potrebna pojačanja kako bi ovaj tim mogao da se bori na svim frontovima. Već je jasno koga želi dovesti da pojača napad, te će birati između dva španska dragulja.

Barcelona je ove sezone u potpunosti podbacila jer neće uspjeti osvojiti niti jedan jedini trofej što je sigurno veliki udarac za Katalonce.

Iako je Xavi početkom godine najavio da napušta Barcelonu na ljeto na kraju se predomislio nakon razgovora s Joanom Laportom i Decom, te će i naredne sezone ovaj mladi stručnjak voditi katalonski klub.

Međutim, jasno je poručio čelnicima kluba da su mu potrebna zvučna pojačanja ukoliko žele da se Barcelona bori na svim frontovima i vrati u sami vrh evropskog fudbala.

U Barceloni rade na tome da osiguraju Xaviju ono što želi, ali jasno je da će prije toga morati prodati neke od prvotimaca kako bi zaradili potreban novac i napravili mjesto u budžetu i izbjegli probleme oko finansijskog fair playja.

Već se neki fudbaleri povezuju s Barcelonom, a Mundo Deportivo piše da se tu dva imena posebno ističu.

Oglasi

To su nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama, Dani Olmo, kao i Nico Williams koji briljira u dresu Athletica. Obojica igraju sjajne sezone u svojim klubovima i više nije tajna da se nalaze na meti Barcelone.

Međutim, jasno je da Barcelona ne može dovesti obojicu jer je konkurencija u napadu već žestoka, te će Xavi na kraju morati birati između jednog od njih i dati zeleno svjetlo čelnicima kluba da li da krenu po Olma ili Williamsa.

Olmu su detektirali kao igrača kojeg mogu koristiti na više pozicija i boljeg golgetera dok je Williams dosta brži i prodorniji, te ima bolji dribling.

Xavi će na kraju biti taj koji će donijeti konačnu odluku kojeg igrača Barcelona da pokuša dovesti. Naravno, Katalonci će "ispipati teren" za obojicu kako bi vidjeli koji bi finansijski bio isplativiji, ali Xaviju su obećali da će on biti taj koji će na kraju odlučili koji od njih dvojice mu je bolji i potrebniji.

Oglasi

Također, Barcelona će morati napraviti mjesto u ekipi za nova pojačanja, a što se ofanzive tiče već je jasno ko bi mogao napustiti ovaj klub na ljeto.

Mnogi smatraju da je Raphinha taj kojeg Barca želi prodati iako Brazilac igra odličnu sezonu. No, svjesni su da upravo zbog toga na njemu mogu zaraditi ogroman novac koji im je trenutno prijeko potreban.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Raphinhe na izlaznim vratima bi se mogao naći i Ferran Torres, ali i Vitor Roque koji je tek zimus stigao u klub. Roquea žele poslati na posudbu, ali njegov agent je poručio da on to ne želi i da u obzir dolazi samo ostanak ili prodaja Brazilca.

Neće biti iznenađenje ni da prva zvijezda ovog tima, Robert Lewandowski, napusti na ljeto klub jer je očito da Xavi želi da podmladi ekipu. Jedini koji je čini se siguran kada je napad u pitanju je mladi Lamine Yamal dok svi ostali nemaju zagarantovan ostanak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi