Barcelona deklasirala Alaves, pogađao udarni trio

Ubjedljiv trijumf Katalonaca

Barcelona deklasirala Alaves, pogađao udarni trio

Admin Čaušević

Barcelona je godinu završila s ubjedljivim trijumfom. U 18. kolu La lige s ubjedljivih 4:1 na Nou Campu je poražen Alaves. 

Barcelona je protiv gostiju iz Baskije opravdala ulogu favorita i na kraju upisala zasluženj i visok trijumf uz pogotke najvećih zvijezda Lea Messija, Antoinea Griezmanna i Luisa Suareza.

Poslije prvog poluvremena domaći su imali dva gola prednosti na svom kontu. Prva ozbiljna prilika na utakmici donijela je i gol kada je u 14. minuti zabio Girezmann.

Drugi gol aktuelni prvak Španije gol postigćže u najboljem trenutku. Tik pred odlazak na odmor lijep gol poslije snažnog udraca zabio je Arturo Vidal.

Gosti iz Baskije su neštgo hrabrije ušli u nastavak pa su u 56. minuti vratili neizvjesnost u utakmicu. Glavom je pogodio Pere Pons.

Ipak, domaći ništa nisu prepustili slučaju. U 69. minuti po ko zna koji put do izražaja je došao kvaliteta Lionela Messija. Sjajni Argentinac je izdržao nekoliko duela i preciznim šutem sa 20-ak metara zabio svoj 13. prvenstveni gol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Konačan rezultat je postavljen u 75. minuti kada je dosuđen penal za Barcelonu. Pomalo iznenađujuće penal je umjesto Messija izveo Suarez i sigurno pogodio.

Za Barcu sada slijedi dvosedmična pauza, a prvi meč u 2020. godini bit će gradski derbi protiv fenjeraša Espanyola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

douglasssy
Gdje su bili proslu utakmicu? ????
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi