Barcelona dogovorila veliko pojačanje?

Dani Ceballos stiže na Nou Camp

Barcelona dogovorila veliko pojačanje?

E. Čaušević

Barcelona još uvijek nije uspjela da "probije led" što se tiče ljetnog prelaznog roka iako se najavljuju mnoga zvučna imena na Nou Campu.

Jedan od njih je i mladi veznjak Betisa, Dani Ceballos, koji je oduševio na minulom Evropskom prvenstvu do 21 godine. Ceballos je izabran za najboljeg igrača turnira u Poljskoj, a svojim partijama je privukao interes mnogih ekipa. U ugovor s Betisom ima otkupnu klauzulu od 15 miliona eura koju su spremni platiti Barcelona, Juventus i Real Madrid.

Klub iz Torina je čak prvi kontaktirao Betis i Ceballosa, ali očito da ovaj 20-godišnji vezni igrač ima drugačije planove. Mundo Deportivo je objavio danas da je Ceballos obavio razgovore s Barcelonom, te da je dogovorio sve uslove sa ovim katalonskim klubom.

Barcelona je spremna da aktivira otkupnu klauzulu i sudeći prema ovim pisanjima to će se desiti jako brzo. Navodno, Ceballos će sa Barcom potpisati ugovor na četiri godine i u svom novom klubu će biti predstavljen za dvije sedmice kada se vrati sa zasluženog odmora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi