Težak šamar Kataloncima: Eintracht do nadoknade ponižavao Barcelonu i izbacio je iz Evropske lige

Poraz Barcelone

Težak šamar Kataloncima: Eintracht do nadoknade ponižavao Barcelonu i izbacio je iz Evropske lige

M. Šljivak

Eintracht iz Frankfurta plasirao se u polufinale Evropske lige nakon što je večeras na Camp Nou deklasirao i osramotio Barcelonu pobjedom od 3:2.

Katalonski klub je kao veliki favorit ušao u ovaj meč. Imali su 1:1 iz prvog meča, ali na terenu je večeras sve izgledalo kao da je Eintracht mnogo jači tim.

Eintracht odlično otvara meč i već u četvrtoj minuti dolazi do gola. Eric Garcia je skrivio penal, a Filip Kostić zabija za 1:0.

Katastrofalno je Barcelona igrala u tim trenucima. Eintracht je izgledao sjajno, pa Katalonci nisu mogli ništa napraviti.

Imali su domaći nekoliko pokušaja. Međutim, gosti se lagano brane, a zatim je u 36. minuti viđen spektakularan gol. Rafael Borre čudesnim udarcem s 25 metara matira Ter Stegena i svom timu donosi velikih 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku se očekivala dominacija Barcelone. Krenuli su dobro, zicer je promašio Aubameyang, a zatim je u 76. minuti tim iz Frankfurta završio posao.

Oglasi

Treći gol večeras, a svoj drugi na utakmici postigao je Filip Kostić. Precizno je pogodio za ogromnih 3:0.

Barcelona je još dobro i prošla. Potpuno se tim Xavija Hernandeza otvorio, pa je Eintracht imao još nekoliko odličnih šansi i prednost je lako mogla biti i veća.

Promjene rezultata do kraja meča nije bilo. Barceloni je VAR poništio gol Busquetsa, ali u 90. minuti veznjak Barcelone pogađa spektakularno za 3:1.

Devet minuta nadoknade nije moglo donijeti čudo. Domaći tim je stvorio nekoliko odličnih šansi, a u 100. minuti je Barcelona stigla i do drugog gola. S penala je zabio Memphis Depay za konačnih 3:2.

Eintracht će u polufinalu igrati protiv West Hama koji je kao gost savladao Lyon s 3:0.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga, četvrtfinale:

Barcelona - Eintracht 2:3 (3:4)

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Klicko
Prepali se mislili da je bajern hehehe
33 7
Junuz
Sudije produzile dok varcelona ne pobjedi
32 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi