Čarolije Messija ponovo spasile Barcelonu, Pjanić zamijenjen već na poluvremenu

Katalonci savladali Elche

Čarolije Messija ponovo spasile Barcelonu, Pjanić zamijenjen već na poluvremenu

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone pobijedili su večeras na svom terenu Elche sa 3:0 u zaostaloj utakmici prvog kola La Lige.

Barca je do prednosti mogla već u drugoj minuti kada je u šansi bio Trincao, ali je golman gostiju odbranio njegov udarac. Samo tri minute kasnije prijeti i Elche. Lopta dolazi do Boyea koji je bio u sjajno šansi, no šutira preko gola Ter Stegena.

Odličnu šansu Trincao je imao i u 20. minuti. Napravio je sjajan slalom kroz obranu gostiju, ali je loše šutirao i Badia je uspio da odbrani njegov udarac i spasi svoju mrežu.

Međutim, Barcelona je početkom drugog dijela povela sa 1:0. Messi je napravio odličan prodor i odigrao dupli pas s Braithwaitom, a zatim savladao golmana Elchea.

Do drugog gola katalonski klub dolazi u 69. minuti. Ovaj put asistirao je De Jong, a ponovo magiju u kaznenom prostoru Elchea napravio je Messi koji je povisio na 2:0.

Samo četiri minute kasnije na semaforu je bilo 3:0 za Barcelonu. Braithwaite ponovo odlično asistira, a ovaj put se u listu strijelaca upisao Jordi Alba koji je tako stavio tačku na ovaj meč.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić igrao je od prve minute, ali ga je Ronald Koeman iz igre izveo već nakon prvog poluvremena.

Barcelona je sada trećeplasirana sa 50 bodova, dok je Elche pretposljednji sa 21 bodom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1604870992
Kako su smiješni ovi fanovi Ronalda. Kada Ronaldo zabije 2 gola protiv Crotonea, 5 golova protiv Andorre, 3 gola protiv Empolija onda je on najbolji na svijetu, a kada Messi zabije po 2 gola protiv Alavesa i Elchea onda su to mali klubovi. Inace Messi ima najviše golova i asistencija u historiji fudbala protiv najvećih klubova na svijetu. Provjerite statistiku.
8 4
Celtic
Istresa se na buraniji i nabija gol razliku, kad dođe ozbijniji protivnik ne mogu meda kao ni on.
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi