Šefovi Barcelone nazvali Arauja, on ih ohladio odgovorom: "Polako..."
Ronald Araujo želja je Bayerna i sada je odbio pregovarati o novom ugovoru.

Čekat će ljeto

Šefovi Barcelone nazvali Arauja, on ih ohladio odgovorom: "Polako..."

Eldar Ganibegović

Ronald Araujo izuzetno je cijenjeno ime u svlačionici Barcelone. To pokazuje i posljednja namjera čelnika katalonskog kluba, no Urugvajac ih je ohladio odgovorom.

Glavna meta u zimskom prijelaznom roku je 24-godišnji Ronald Araujo. Urugvajac je želja minhenskog Bayerna.

U Barceloni, međutim, nikako ne žele da izgube takvog igrača. Zato su odlučili da preduzmu konkretne korake, no Araujo ih je ohladio.

Ronald Araujo odbio pregovarati

Čelnici Barcelone su, prema pisanju španskih medija, kontaktirali Arauja. Želja im je bila da pričaju oko novog ugovora, odnosno produženja ovog koji traje do ljeta 2026. godine.

Španski Sport piše kako ih je Araujo ohladio odgovorom. Naime, poručio im je da mu se ne žuri i da će s pregovorima sačekati ljeto.

Ujedno, ovo bi trebalo značiti i da će ostati u Barceloni ove zime. Bayern je za njega spreman dati 100 miliona eura, no očito da od posla neće biti ništa.

Oglasi

Ove sezone Ronald Araujo je upisao 17 nastupa Barcelonu. Iako mu to nije primarni posao, postigao je i jedan pogodak. 

Barcelona je 2018. godine dovela Arauja iz Boston Rivera za blizu pet miliona eura.

Bayern ostaje bez Kimmicha?

Dok se bori za potpis Ronalda Arauja, Bayern bi mogao ostati bez drugog igrača. Naime, Joshua Kimmich mogao bi promijeniti klub.

Joshua Kimmich želja je Manchester Cityja. Tamo bi ponovo sarađivao s Pepom Guardiolom, te nema ništa protiv toga.

Prema pisanju medija na Otoku, želja Manchester Cityja je 28-godišnja zvijezda Bayerna. U pitanju je Joshua Kimmich.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U ovom trenutku Bayern za njegove usluge traži svotu od 60 miliona eura. Manchester City je spreman dati samo pola tog iznosa.

Trenutno, Bayern ne pristaje na takav dogovor. Stoga, postoji velika mogućnost da se transfer zapravo desi na ljeto, a na to ide i tim s Etihada.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti