Zar je do toga došlo? Barca zabrinuta da će je Girona osramotiti u narednim danima
Fudbaleri Girone igraju ponajljepši fudbal u Evropi i mnogi im se dive, a sada ih se i velikan iz Katalone počeo plašiti (Foto: EPA)

Nevjerovatno

Zar je do toga došlo? Barca zabrinuta da će je Girona osramotiti u narednim danima

Edmir Škorić

Barcelona ove sezone nije bila najbolja ekipa u Španiji, ali na iznenađenje mnogih, nije bila ni najbolja ekipa u Kataloniji. Nedavno ih je "mala" katalonska ekipa Girona pobijedila sa 4:2 i umjesto njih vodi trku s Real Madridom za titulu.

Barcelona je aktuleni osvajač La Lige i od ekipe koju predvodi Xavi Hernandez očekivalo se mnogo, no ova sezona nije baš onakva kakvom su je u Barceloni priželjkivali.

Umjesto njega, Girona je na istom broju bodova sa vodećim Realom i mnogi vjeruju da bi mogla poput Leicestera prirediti svjetsku senzaciju i završiti La Ligu kao prva na tabeli.

Tamošnji list Relevo tvrdi da su u Barceloni postali ljubomorni na svoje sjeverne komšije, a osim toga, boje se da će ih ovaj tim osramotiti u narednim danima.

Naime, Girona i Barcelona povezani su sa veznjakom Porta Nicom Gonzalezom. Radi se o bivšem igraču Barcelone, a Katalonci na njegovo pravo i dalje imaju 40 posto.

Oglasi

Trener Girone Michel Sanchez želi ovim veznjakom pojačati vezni red. Ovaj 22-godišnjak je u Porto prošlog ljeta došao iz Barcelone, a Girona ga planira tokom januara vratiti u Kataloniju.

Porto mu je spreman dopustiti da se vrati, a Girona se nada da će srediti pozajmicu do kraja sezone. No, u slučaju da ga potpišu za stalno, čak 40 posto novca pripast će Barci.

Sada se u Barceloni brinu da će Girona uzimati ono što "pripada njima". Girona je Barci već "ukrala! Oreula Romeua, Erica Garciju, Pabla Torrea... Svi oni sjajno su se uklopili u igru Girone i daju puno toga ovom timu.

Sva trojica su jedva igrali u Barceloni, pa postali važni igrači "neke tamo" Girone. U Barceloni se plaše da će se isto dogoditi sa Nicom Gonzalezom i sve su ljubomorniji na svog rivala iz Katalonije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S obzirom na to da je Xavi pod pritiskom, sigurno ne pomaže što Michel ima Gironu koja igra efikasniji i estetskiji fudbal sa Xavijevim "otpacima".

Ove dvije situacije nisu iste, ali nema argumenta da Michel trenutno radi bolje od Xavija, a ne čudi što se i on dovodi u vezu sa Xavijevim poslom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jara10
Zamisli koliko moras mrziti Barcu da ovakav tekst napises…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi