Šta se to dešava u Barceloni i ko se Xaviju miješa u posao?
Izgleda da se Joan Laporta umiješao u posao Xaviju Hernandezu.

Izgleda da je Laporta umiješao prste

Šta se to dešava u Barceloni i ko se Xaviju miješa u posao?

Eldar Ganibegović

Xavi Hernandez je s Barcelonom iz trećeg pokušaja uspio proći grupčnu fazu Lige prvaka, no samo dan nakon tog uspjeha dolaze tvrdnje da mu se neko iznad njega miješa u posao.

Sinoć je okončana grupna faza Lige prvaka. Barcelona je gostovala u Belgiji kod Antwerpa i izgubila rezultatom 3:2.

I pored toga osvojila je grupu i plasirala se s prvog mjesta u osminu finala, te će tako imati na papiru lakšeg protivnika u žrijebu 18. decembra.

Dan nakon za Barcelonu sada već velikog uspjeha dolaze navodi da nije samo Xavi odlučivao o timu koji će igrati u Belgiji.

Naime, mediji u Kataloniji javljaju da je na Xavija utjecaj imao predsjednik kluba, Joan Laporta. O čemu se radi?

Ideja Xavija je bila da u Belgiju ne vodi Lewandowskog, Arauja i Gundogana, no to se predjsedniku nije dopalo i odlučio je da interveniše.

Oglasi

Laporta je Xaviju objasnio kako je bitno da je najjači tim uvijek na okupu, te je španski trener pod pritiskom udovoljio zahtjevima prvog čovjeka kluba.

Raspravlja se o sudbini Xavija Hernandeza

Xavi Hernandez polako gubi povjerenje navijača i rukovodstva Barcelone. Katalonci gube korak za Gironom i Realom u prvenstvu, a nisu blistali ni u Ligi prvaka i samo zahvaljujući laganoj grupi idu dalje.

Sve je više navijača koji žele vidjeti leđa 43-godišnjem stručnjaku. Smatraju kako on jednostavno nije trener za velike stvari i koji bi mogao Barcu vratiti u evropski vrh.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rukovodstvo tima također nije sretno. Pojedinci su već tražili sastanak kako bi se raspravljalo o narednim koracima, a čak se spominje i mogući otkaz Xaviju.

On ima veliku podršku igrača. Javno su to poručili Ferran Torres i Sergi Roberto nakon večerašnje utakmice u Belgiji uz priču da drugi klubovi puštaju razne priče da bi se unio nemir u tim.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sioux1921
Ovaj laporta ko vico mjesa se u sastav i koji ce igraci da igraju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi