Svi čekaju Aguera i Depayja, a Laporta našao odličnog napadača u La Ligi

Igra sjajnu sezonu

Svi čekaju Aguera i Depayja, a Laporta našao odličnog napadača u La Ligi

E. Čaušević

Španski mediji objavili su jutros da je Barcelona dogovorila dolazak Sergija Aguera na kraju ove sezone.

Argentinski napadač će nakon deset godina napustiti Manchester City jer nije postigao dogovor oko produženja ugovora. Aguero će biti slobodan igrač što je sigurno odlična šansa za mnoge klubove da ga pokušaju dovesti.

Međutim, mnogi mediji u Španiji jutros su objavili da je Aguero najbliži odlasku u Barcelonu i da je s Kataloncima dogovorio dvogodišnji ugovor.

Navodno, jedini problem bila je plata jer je godišnje u Cityju zarađivao oko 14 miliona eura. No, katalonski Sport piše da je pristao na duplo manju platu u Barceloni jer želi da igra s Lionelom Messijem.

Pored Aguera s Barcelonom se povezuje i Memphis Depay koji je velika želja Ronalda Koemana. Ipak, nakon što su se pojavile špekulacije da bi Koeman ovog ljeta mogao dobiti otkaz čini se da dolazak Depayja više nije tako izgledan.

U Barceloni nisu baš finansijski u mogućnosti da ovog ljeta ispunjavaju sve želje oko pojačanja, te je Joan Laporta već počeo tražiti neke "alternative".

Očekuje se da će Martin Braithwaite napustiti klub na ljeto zbog čega će Barci biti potreban rezervni napadač, a izgleda da predsjednik Barcelone već ima svoje želje.

Naime, ESPN je objavio večeras da Barcelona pomno prati i Gerarda Morena koji igra u dresu Villarreala i pokušat će ga dovesti ovog ljeta ukoliko pristane na ulogu rezervnog napadača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Moreno je ove sezone sjajan u dresu Žute podmornice jer je u dosadašnjem dijelu La Lige uspio postići 21 pogodak i dodati još pet asistencija.

Međutim, glavno je pitanje da li će Moreno pristati biti rezervna u Barceloni što su prije njega prethodnih sezona odbili mnogi napadači.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

capslockenter
Hahahahaha ovaj dečko je za mnogo veće domete od sjedenja na klupi 8arcelone.. i btw, ima otkupnu klauzulu od 100 miliona i neće ga niko dobiti za manji iznos..
0 1
Zrinko
Dobar igrač, ima mjesta napredku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi