Koeman odlazi iz Barcelone: Sedmorica trenera na listi želja Joana Laporte

To bi moglo promijeniti i Pjanićev status

Koeman odlazi iz Barcelone: Sedmorica trenera na listi želja Joana Laporte

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su osvojili samo bod na gostovanju protiv Levantea (3:3) čime su sebi znatno otežali borbu za titulu.

Katalonci su prethodnih sedmica napravili tri velika kiksa u borbi za titulu i bit će pravo čudo ukoliko na kraju sezone uspiju da budu prvaci Španije.

Barcelona je sinoć osvojila bod u gostima protiv Levantea iako su nakon prvog poluvremena vodili sa 2:0. Na kraju Levante je iskoristio sve greške gostiju, te se utakmica na kraju završila rezultatom 3:3.

Nakon ove utakmice na velikom udaru našao se Ronald Koeman koji se sinoć nije proslavio svojim izmjenama.

Nizozemac je napravio nekoliko pogrešnih izmjena koje su koštale na kraju Barcelonu pobjede, te je dobio velike kritike navijača, ali i španskih medija nakon utakmice.

Već danas se u javnosti špekuliše o tome da će Koeman vjerovatno dobiti otkaz na kraju sezone. Joan Laporta nije zadovoljan njegovim rezultatima u posljednje vrijeme i činjenici da su kiksali tamo gdje niko nije očekivao.

Oglasi

Katalonski Sport objavio je večeras da će Laporta vjerovatno na ljeto tražiti novog trenera i navodno na listi već ima nekoliko imena i da je skoro pa jasno da se Koeman neće zadržati na klupi nakon ove sezone.

Navodno, na ovoj listi nalaze se sedmorica trenera koje bi Laporta volio vidjeti na Camp Nou, te će oni biti kandidati ukoliko Koeman dobije otkaz.

Sport piše da se na ovoj listi nalaze Xavi, Jordi Cruyff, Jurgen Klopp, Marcelo Gallardo, Garcia Pimienta, Gabriel Milito i Thierry Henry. U slučaju da Koeman dobije otkaz to vjerovatno mijenja i status Miralema Pjanića u ekipi.

Pjanić već dva mjeseca nema minutažu u Barceloni i sigurno je da želi napustiti klub na kraju sezone, ali ukoliko Koeman dobije otkaz onda će sigurno razmisliti o odlasku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mediji u Španiji objavili su da bi Pjanić u razmjeni igrača mogao napustiti Barcu koja navodno pregovara s Juventusom i Chelseajem. U Juve bi se mogao vratiti u slučaju da Stara dama pristane u suprotnom pravcu poslati Bentancura, dok se s Chelseajem povezuje u slučaju razmjene Pjanić - Jorginho.

Koeman ove sezone jednostavno nema Pjanića u svojim planovima iako je bh. veznjak stigao kao veliko pojačanje. Nizozemac je većinu mečeva počeo u skoro istom sastavu što mu navijači najviše zamjeraju jer nije koristio sve igrače koje ima na raspolaganju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tuanzebe
Jaka imena nema šta hahaha, posebno bih izdvojio milita stručnjaka
9 0
arbajram
Nije do trenera, do Pjanica je. Apsolutno ništa nije odigrao, a nije da nije dobijao šanse
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi