Sergio Aguero uskoro u dresu Barcelone
Foto - EPA

Iskusni napadač na putu prema Camp Nou

Sergio Aguero uskoro u dresu Barcelone

M. Šljivak

Sergio Aguero (33) nakon deset godina napušta Manchester City, a karijeru će prema svemu sudeći nastaviti u Barceloni.

Argentinski napadač nije dogovorio produženje saradnje sa Građanima i on odlazi iz kluba kao slobodan igrač, a nova destinacija bit će Camp Nou.

Mundo Deportivo navodi da su klub i igrač pokazali ogromnu želju za saradnju, Aguero je spreman prihvatiti mnogo manju platu od one koju je imao u Cityju (14 miliona eura) i izvjesno je da će Aguero postati novi član Barcelone.

Sam Aguero se prethodnih mjeseci nudio klubu. Prethodnih dana su obavljeni novi kontakti i rukovodstvo kluba je dobilo zeleno svjetlo da ga angažuje.

Barcelona će dovođenjem Aguera pokušati dodatno da odobrovolji Lionela Messija za potpis novog ugovora, jer su oni zaista veliki prijatelji.

Aguero će se tako po svemu sudeći vratiti na terene La Lige gdje je u periodu od 2006. do 2011. godine nosio dres Atletico Madrida.

U dresu Jorgandžija je zabio 101 gol u 234 utakmice, a zatim je otišao u Manchester gdje je sa Cityjem osvojio gotovo sve.

Imat će šansu da karijeru u ovom klubu kruniše trofejom Lige prvaka za koji će se Građani boriti protiv Chelseaja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukupno je Aguero u dresu Cityja odigrao 388 utakmica i postigao je fenomenalnih 258 golova.

Treba također istaći da je Barcelona već ranije dogovorila dolazak još jednog igrača Cityja, a to je mladi defanzivac Eric Garcia.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Evo godinu pišete da uskoro prelazi u Barsu!
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi