Barcelona na krilima Messija pobijedila Getafe i vratila se u utrku za prvaka Španije

Katalonci slavili sa 5:2

Barcelona na krilima Messija pobijedila Getafe i vratila se u utrku za prvaka Španije

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su na svom terenu pobijedili Getafe sa 5:2 u utakmicu 31. kola španske La Lige.

Katalonski klub uspio je da dođe do važne pobjede i tako ostane u borbi za prvaka Španije. Getafe je večeras pružio dobar otpor, ali nisu uspjeli da pomrse račune Barceloni.

Utakmica je odlično počela jer smo već u četvrtoj minuti vidjeli odličnu šansu za domaće kada je Messi sjajno šutirao, ali je prečka spasila goste.

Međutim, u osmoj minuti Barcelona je uspjela povesi sa 1:0. Busquets je odlično uposlio Messija koji je izašao sam ispred golmana Getafea i uspio je pogoditi za vodstvo svog tima.

No, radost igrača Barcelone nije dugo trajala jer je Getafe samo četiri minute kasnije poravnao na 1:1. Angel je šutirao, a loptu je zakačio Lenglet koji je tako prevario Ter Stegena i zatresao je svoju mrežu.

U 28. minuti vidjeil smo novi autogol i to na drugoj strani na dosta bizaran način. U bezazlenoj situaciji Soria je krenuo na jednu loptu, ali nju je prije toga Chakla poslao misleći da je njegov golman tamo gdje treba biti i ona je na kraju završila u golu za 2:1.

Oglasi

Samo pet minuta kasnije Barcelona je povela sa 3:1, a na scenu je ponovo stupio Messi. Argentinac je prvo sjajno iz voleja zatresao stativu, a onda je natrčao na odbijenu loptu i poslao je u mrežu Sorije.

Barcelona je u drugom poluvremenu smanjila gas što im se moglo osvetiti. U 69. minuti Araujo pravi glupost i ruši Unala u petercu, a nakon reakcije iz VAR sobe sudija Vazquez opravdano pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost je upravo preuzeo Enes Unal i uspio je da smanji na 3:2. Getafe je pokušavao da dođe čak do remija, ali nisu imali snage za to. Barcelona je posao riješila u 87. minuti kada je Messi centrirao iz kornera, a gol za 4:2 postigao je Araujo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U sudijskoj nadoknadi penal za Barcelonu kojeg je izborio Griezmann. Messi je prepustio upravo Francuzu da izvede penal, a on je pogodio za konačnih 5:2.

Barcelona je treća sa 68 bodova i ima pet bodova, ali i utakmicu manje u odnosu na lidera Atletico Madrid. Getafe je na 15. mjestu sa 31 bodom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1606950187
Kakav majstor umjesto da zabije 3 gola dao grizmanu bravo majstore
13 1
elmatador
U Spaniji slaba konkurencija, 5 dobrih ostalo prilicno potanko...
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi