Barcelona Getafe udaljila od Lige prvaka, Real odigrao još jednu utakmicu za zaborav

La Liga 37. kolo

Barcelona Getafe udaljila od Lige prvaka, Real odigrao još jednu utakmicu za zaborav

M. Šljivak

Barcelona je posljednju utakmicu ove sezone na Nou Campu odigrala protiv Getafea i upisala je pobjedu od 2:0.

Katalonci su već ranije osigurali naslov prvaka, a večeras su do nova tri boda došli pogocima Artura Vidala i Lionela Messija u 39. minuti utakmice.

Getafe je sa druge strane ovim porazom sada na petom mjesto i Valencia ga je pretekla u borbi za Ligu prvaka. Imaju isti broj bodova, a putnik u elitno društvo će se saznati u posljednjem kolu.

Tim sa Mestalle je savladao Alaves na svom terenu sa 3:1 i u zadnjem kolu će protiv Valladollida imati šansu da osigura Ligu prvaka.

Sevilla je također još u igri nakon što je osvojila bod na gostovanju kod Atletico Madrida (1:1).

Real je doživio još jedan poraz. Izgubili su u San Sebastianu od Sociedada sa 3:1 i tako su nastavili sa lošim partijama.

Diaz je Kraljeve nakon šest minuta igre doveo u vodstvo od 0:1, ali su domaći izjednačili golom Merina u 26. minuti.

Imao je domaći tim šansu u 40. minuti da dođe do vodstva. Dosuđen je penal, ali je Courtois odbranio udarac Williana Josea i na odmor se otišlo rezultatom 1:1 uz igrača više za Sociedad nakon isključenja Valleja.

U nasavku je ipak domaća ekipa došla do pobjede. Očajne reakcije odbrane Reala pomogle su Zalduei i Barrentexeu da postignu golove za konačan rezultat od 3:1.

Girona je porazom od Levantea (1:2) ispala iz lige jer ih samo čudo ostavlja u ligi. Treba im poraz Celte od Raya na domaćem terenu i trijumf kod Lavesa od šest golova razlike.

Potražite više informacija na temu La Liga:


La Liga, 37. kolo:

Athletic - Celta 3:1
Atletico - Sevilla 1:1
Barcelona - Getafe 2:0
Betis - Huesca 2:1
Girona - Levante 1:2
Leganes - Espanyol 0:2
Rayo - Valladolid 1:2
Sociedad - Real Madrid 3:1
Valencia - Alaves 3:1
Villarreal - Eibar 1:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi