Albanac oduševio u pobjedi Barcelone protiv Gimnastica, Pjanić igrao prvo poluvrijeme

Katalonci slavili sa 4:0

Albanac oduševio u pobjedi Barcelone protiv Gimnastica, Pjanić igrao prvo poluvrijeme

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas su u prvoj pripremnoj utakmici pobijedili Gimnastic sa 4:0.

Katalonski klub nedavno je počeo pripreme za novu sezonu, a danas je Barcelona odigrala i prvu pripremnu utakmicu na stadionu Johan Cruyff protiv ekipe Gimnastica.

Ronald Koeman je igrao s dvije različite postave u dva poluvremena, a na kraju je Barcelona uspjela da pobijedi sa 4:0.

Šansu od prve minute dobio je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je na terenu proveo prvo poluvrijeme.

Barcelona je u prvom dijelu imala nekoliko dobrih šansi preko Desta i Roberta, ali gola nije bilo. I Pjanić je odlično zaprijetio u 40. minuti iz slobodnjaka, ali je Garcia to odbranio.

Na poluvremenu je Koeman izmijenio cijelu ekipu i igrači koji su igrali u drugom poluvremenu su čini se uspjeli da ostave nešto bolji utisak.

Oglasi

Katalonci su do prednosti uspjeli doći u 60. minuti utakmice kada je fantastičan pogodak postigao Manaj.

U finišu utakmice Barcelona je uspjela da postigne još tri gola. U 85. minuti u centru pažnje bio je Collado koji je uspio povisiti rezultat na 2:0, a samo dvije minute kasnije danas sjajni Manaj postiže drugi gol na meču za 3:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, to nije bio kraj za Katalonce. Naime, u 90. minuti vidjeli smo i četvrti pogodak u mreži Gimnastica, a strijelac je ponovo bio albanski fudbaler Manaj i to iz penala, te je uspio kompletirati svoj hat-trick.

Manaj je inače reprezentativac Albanije koji igra za Barcu B u koju je stigao početkom 2020. godine iz Albacetea, ali je pokazao da se radi o zaista odličnom igraču.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti