Araujo u 90. minuti spasio Barcelonu šokantnog poraza

Granadi na kraju samo bod

Araujo u 90. minuti spasio Barcelonu šokantnog poraza

E. Škorić

U posljednjem susretu petog kola španske La Lige Barcelona je remizirala s Granadom (1:1).

Barcelona je imala 24 uzastopne pobjede nad Granadom na Camp Nouu, ali na posljednja dva meča s istim rivalom osvojila je samo bod. Prošli put je Granada slavila s 2:1 na ovom stadionu, a večeras bila na korak nove pobjede, no domaćin je u 90. minuti postigao gol.

Gosti su poveli već u drugoj minuti. Escudero je centrirao, Duarte sjajno glavom pogađa za 1:0. Nisu domaći uspijevali da se oporave od tog šoka, tek su počeli da stvaraju šanse u finišu prvogh dijela.

U nastavku meča Barcelona je očekivano preuzela potpunu incijativu, krenula sa žestokim napadima, a Koeman sve karte bacio u napad.

Najbolje šanse Barca je imala preko Migueze koji je pogodio prečku, dok je Luuk de Jong sa nekoliko metara potpuno sam loptu glavom prebacio preko gola desetak minuta prije kraja meča.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sijevalo je oko gola Granade, da bi tek u 90. minuti Barcelona uspjela da izjednači. Araujo je na centaršut Gavija glavom loptu zakucao u mrežu Andalužana za radost na Camp Nouu, ali bilo je to dovoljno samo za bod.

Novo kolo igra se već sutra. Barcelona u četvrtak gostuje u Cadizu, dok će Granada ugostiti ekipu Real Sociedada.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Nisu mi dragi al drazi su mi od reala.Bar Barcelonu ne guraju sudije ko real hehe
11 32
ragge
Kako bi volio da su izgubili samo zbog ovog žutog smrde
21 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi