Koeman bi u crno mogao zaviti Barcelonu u slučaju odlaska

Isplivali detalji ugovora

Koeman bi u crno mogao zaviti Barcelonu u slučaju odlaska

A. Čaušević

Ronaldu Koemanu ugovor s Barcelonom ističe u junu 2022. godine i još uvijek nema potvrde o produženju saradnje. 

Iz Španije stižu informacije prema kojim bi Koeman mogao dodano ugroziti inako tešku finansijsku situaciju katalonskog giganta.

Naime, u slučaju da se ne aktivira i treća godina ugovora za sezonu 2022/23 Barcelona će Koemanu morati platiti šest miliona eura.

Prema infromacijama radi se o klauzuli koju je nizozemski stručnjak dogovorio prilikom dolaska u klub kada je predsjednik bio Josep Maria Bartomeu.

Taj iznos odgovora cifri koju je 58-godišnjak platio FS Nizozemske kako bi mogao napustiti funkciju selektora i potpisao klub sa Barcelonom.

Prije nekoliko dana i sam Koeman je govorio o svojoj budućnosti na Nou Campu kazavši da je važan klub, a ne on.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nije važna moja budućnost, već klupska i ekipe. Ne bojim se za svoju budućnost, odlučuje klub u ime predsjednika", rekao je Nizozemac.

Inače, prema nekim informacijama ukoliko Barcelona da otkaz Koemanu morat će mu platiti otpremninu u iznosu od 13 do 14 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Oceraj zutalja yebem mu fameliju zutu
6 5
Maestro
Ako ostane mogao bi ih više zaviti u crno nego našeg Pjanića
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi