Posjed lopte ne donosi rezultat: Granada u 17. sekundi načela Barcelone koja se spasila pred kraj!

Kiks Blaugrane

Posjed lopte ne donosi rezultat: Granada u 17. sekundi načela Barcelone koja se spasila pred kraj!

E. Ganibegović

Bez obzira na to što je imala posjed preko 80%, Barcelona večeras nije uspjela pobijediti. Naprotiv, može biti sretna što je izvukla bod kod Granade.

U okviru 9. kola španske Primere sastali su se Granada i Barcelona. Gosti su na kraju izvukli bod odigravši 2:2, iako su prije meča imali ulogu velikog favorita prije utakmice. 

Domaći tim u vodstvo dolazi već nakon 15-ak sekundi igre. Bryan Zaragoza je primio dobar pas, povukao loptu i zabio u donji lijevi ugao.

Barcelona je dobru šansu imala preko Felixa u 17. minuti. Portugalac je jednu odbijenu loptu pokupio u kaznenom prostoru domaćina, ali Ferreira sjajno brani.

Novi hladan tuš za goste u 29. minuti. Ovaj put je to bila solo akcija, a drugi gol večeras postiže sjajni Zaragoza.

Oglasi

Xavi je u novim problemima bio pred kraj poluvremena. Kounde nije mogao nastaviti zbog povrede, pa je umjesto njega na teren ušao Araujo.

Smanjila je Barcelona u nadoknadi prvog dijela. Mladi Yamal je primio jednu loptu u kaznenom prostoru gostiju i pogodio za 2:1.

Narednu ozbiljniju šansu Barcelona je imala u 69. minuti. Ferran Torres je išao jedan na jedan s Ferreirom, ali golman Granade izlazi kao pobjednik.

Ronald Araujo je devet minuta kasnije imao šansu da izjednači. Iz sjajne pozicije je pucao pored gola Granade.

Do izjednačenja Barcelona dolazi u 86. minuti. Sergi Roberto je pogodio, VAR je provjeravao da li je bilo faula i gol je priznat.

Oglasi

Samo minut nakon toga velika šansa za Granadu. Zaragoza je bio u novoj šansi, mogao je kompletirati hat-trick, ali je pogodio stativu.

Barcelona dolazi do gola u trećoj minuti nadoknade. Felix je pogodio glavom, nije bio u ofsajdu, ali je gol poništen jer je navodno Torres uticao na igru dok je bio u nedozvoljenoj poziciji. Vrlo diskutabilno. 

Nakon ove utakmice Barcelona je treća s 21 bodom, tri manje od vodećeg Reala i bodom manje od Girone. Granada je pretposljednja sa šest bodova.

U desetom kolu, nakon reprezentativne pauze, Barcelone dočekuje Athletic Bilbao, dok će Granada u goste u Pamplonu kod Osasune.

Treba još dodati da je ovo četvrta utakmica u nizu u kojoj Barcelona nije uspjela savladati Granadu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 9. kolo:

Granada - Barcelona 2:2 (Zaragoza 1', 29'; Yamal 45+1', Roberto 86')

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Jbte na sta ova barca spade da je sudije guraju protiv male Granade hahahahah cim gube odmah se produzuje 15 min hahahah
4 2
King_Kenny
...kakva sudijska kradja,Granadi oteta cista pobjeda...drugi gol Barcelone postignut nakon sto je Felix nokautirao 2 igraca Granade...ovo je skandalozno sta se radi...
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi