Koeman objavio sastav Barcelone za Granadu i ponovo zadao udarac Pjaniću

Omladinac dobio šansu ispred bh. veznjaka

Koeman objavio sastav Barcelone za Granadu i ponovo zadao udarac Pjaniću

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelona igraju večeras na svom terenu protiv Granade utakmicu 33. kola španske La Lige.

Katalonski klub večeras želi pobjedu s kojom bi konačno preuzeli lidersku poziciju na tabeli španskog prvenstva.

Barcelona se bori žestoko za titulu prvaka Španije s Atleticom i Real Madridom, te do kraja sezone imaju sve u svojim rukama. Prvi izazov slijedi već večeras kada će Blaugrana ugostiti ekipu Granade.

Granada je ove sezone već uspjela da namuči Barcelonu u Kupu kralja kada su Katalonci uz dosta sreće prošli dalje nakon produžetaka.

Iako je Granada u zlatnoj sredini tabele jasno je da će igrači ovog tima učiniti sve da večeras pomrse račune Barceloni.

Na iznenađenje španskih medija Ronald Koeman je odlučio večeras malo da kombinuje sastav, a najveće iznenađenje je što je na klupi ostao Pedri koji je igrao skoro svaki meč ove sezone.

Oglasi

Međutim, Koeman je na ovaj način zadao novi udarac Miralemu Pjaniću koji se oporavio od povrede koljena. Bh. veznjak je u kombinaciji za ovu utakmicu, ali je ponovo ostao na klupi.

Nizozemac je prednost ispred Pjanića dao čak mladom Ilaixu Moribi koji će igrati od prve minute umjesto Pedrija. Također, od prve minute igra i Samuel Umtiti koji je dobio prednost ispred Lengleta i Arauja.

Sastav Barcelone: Ter Stegen, Mingueza, Pique, Umtiti, Sergi Roberto, Jordi Alba, Busquets, De Jong, Moriba, Messi, Griezmann.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo je još jedan pokazatelj da je Koeman otpisao Pjanića i čini se da će bh. reprezentativac biti primoran da na kraju sezone potraži novi klub ukoliko želi da igra naredne sezone.

Pjanić je posljednji meč u La Ligi odigrao još 24. februara protiv Eibara, a posljednji put minutažu za Barcu upisao je prije više od mjesec dana u meču Lige prvaka protiv PSG-a kada je odigrao 12 minuta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Barca.forever
Jojjj ali ti mene Čauševiću nerviraš....Čuj zadao Pjaniću novi udarac, pa čovjek je navikaoda ne igra i da ne ulazi.Ti pišeš kao da mu je treća utakmica koju ne igra, navikli smo da ne igra.
9 2
Alen23
Serif Konjevic
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi