Poznato zbog čega su igrači Barcelone na gostovanje u Huescu putovali autobusom

Vožnja traje tri sata u jednom smjeru

Poznato zbog čega su igrači Barcelone na gostovanje u Huescu putovali autobusom

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone u nedjelju su u gostima pobijedili Huescu sa 1:0 u meču 17. kola španske La Lige.

Katalonski klub je nekako uspio da dođe do tri boda na gostovanju kod "fenjeraša" Huesce, a gol odluke gosti su postigli u 27. minuti kada je pobjedu donio Frenkie de Jong nakon sjajne asistencije Lionela Messija.

Međutim, ono što je privuklo pažnju španskoj javnosti jeste činjenica da su igrači Barcelone na gostovanje u Huescu putovali autobusom što se odavno nije desilo katalonskom klubu.

Iako Huesca nije toliko udaljena od Barcelone na takva gostovanja klub obično putuje avionom. No, ovaj put igrači su u Huescu išli autobusom, a putovanje je trajalo oko tri sata.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Huesca je udaljena oko 300 kilometara od Barcelone, a jasno je da let avionom traje znatno kraće. No, igrači su dobili informaciju da u nedjelju ujutro dođu na stadion, te da autobusom kreću na putovanje u Huescu.

Mundo Deportivo jutros je objavio da je klub takvu odluku donio kako bi uštedili novac jer je jasno da su u veoma teškoj finansijskoj situaciji. Zbog činjenice da su na meč putovali autobusom, a ne avionom katalonski klub je uštedio oko 30.000 eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Random123
Ustedili 30 milja eura a Mesijeva godisnja plata sto miliona, ovo isto da Bill Gates ne kupi hljeb od marku nego od 1.80
2 0
sport1
Hahahahah koja glupost, pa ida su letjeli avionom Huesca nema aerodrom, tako da bi morali ici za Zaragozu koja je oko 100km od Barcelone. Znaci nigdje logike e zato su isli autobusom, ljudi su organizovani i misle na sve, valja proci sve kontrole na aerodromu, mjerenja temperature i to 4 puta. Tako da su sjeli u super luksuzni autobus i laganice do Huesce. Sportski pozdrav
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi