Barcelona ili Manchester United? De Ligt prekinuo šutnju i otkrio planove za svoju budućnost

Holanđanin u centru pažnje

Barcelona ili Manchester United? De Ligt prekinuo šutnju i otkrio planove za svoju budućnost

Endin Čaušević

Mladi holandski defanzivac Matthijs de Ligt nalazi se na meti mnogobrojnih špekulacija u posljednje vrijeme i sigurno je da će na kraju sezone napustiti Ajax.

De Ligt je sve oduševio svojim igrama u dresu holandskog kluba s kojim je osvojio duplu krunu i bio na korak od plasmana u finale Lige prvaka.

Njegove igre privukle su interes evropskih velikana, a De Ligt se u posljednje vrijeme najviše povezuje s Barcelonom i Manchester Unitedom.

Iako je bilo priče da je sigurno da ovaj 19-godišnjak ide u Barcelonu sada se to promijenilo i čak su se pojavile špekulacije da je donio odluku da karijeru nastavi u dresu kluba s Old Trafforda.

De Ligt je trenutno na pripremama s reprezentacijom Holandije, ali je odlučio govoriti o svojoj budućnosti i tako koliko-toliko otkriti kako trenutno stoje stvari.

"Gdje vidim sebe? Pa, Premiership je veliko takmičenja, ali također i Španija. Ipak, imate i druge lige i nije sve samo oko te dvije. Još uvijek ne znam ništa tačno o svojoj budućnosti, ali neki planovi postoje. Vidjet ćemo kako će stvari ići", rekao je De Ligt i dodao.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Naravno da postoji interes nekih klubova, ali ne želim da pričam o njihovim imenima. Vidjet ćemo šta će biti. Sada sam fokusiran na nacionalni tim i uskoro ćemo znati šta budućnost nosi. To su neki planovi koje imamo".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti