Gundogan trenirao u teretani, sav krvav dozivao pomoć, pa objasnio šta mu se desilo

Nesreća igrača Barcelone

Gundogan trenirao u teretani, sav krvav dozivao pomoć, pa objasnio šta mu se desilo

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone nakon kratkog odmora spremaju se za nastavak sezone u Španiji i već za nekoliko dana očekuje ih gostovanje Las Palmasu. No, jučer je u centru pažnje bio Ilkay Gundogan koji je doživio neobičnu nesreću u teretani.

Igrači Barcelone se nakon povratka s odmora već pripremaju za nastavak prvenstva i okršaj na Kanarima protiv Las Palmasa.

Ekipa Xavija Hernandeza jučer je odradila lakši trening, a nakon toga pojedini igrači odlučili su ostati nešto duže u teretani kako bi još malo trenirali.

Među njima bio je i Ilkay Gundogan koji je ubrzo nakon toga bio sav krvav zbog nesreće koju je doživio.

Španski mediji pišu da je Gundogan počeo da doziva pomoć jer mu je teg pao na glavu dok je radio vježbu i napravio mu posjekotinu na čelu.

Oglasi

Krv je zbog toga što je već bio zagrijan "šikljala" i bila je bojazan da je u pitanju neka teža povreda, ali na svu sreću to nije bio slučaj.

Njemački reprezentativac na kraju je završio s nekoliko šavova na glavi, te je odradio i dodatne preglede kako bi se utvrdilo da li je prilikom udarca zadobio potres mozga.

   Povreda koju je Ilkay Gundogan zadobio tokom jučerašnje nezgode u teretani

Međutim, na svu sreću povreda nije bila tako ozbiljna kao što je izgledalo u prvi mah što je za Xavija sigurno veliko olakšanje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo piše da će Gundogan sigurno biti spreman za meč protiv Las Palmasa koji se igra u četvrtak s početkom u 21:30 sati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi