Mnogi kažu da je nasljednik 'debelog' Ronalda - Jutros se pojavio na treningu Barcelone

Vitor Roque odradio prvi trening s katalonskim klubom

Mnogi kažu da je nasljednik 'debelog' Ronalda - Jutros se pojavio na treningu Barcelone

Midhat Šljivak

Vitor Roque (18) postao je novi član Barcelone, a mnogi u ovom mladom brazilskom napadaču vide novog Ronalda. 

Vitor Roque počeo je s treninzima u Barceloni. Stigao je 'Mali Tigar' u Kataloniju iz ekipe Athletico Paranaense za 45 miliona eura i najavio je velike stvari.

Brazilski stručnjaci tvrde da je Barca napravila vrhunski potez i da bi ovaj tinejdžer mogao biti jedini pravi nasljednik čuvenog Ronalda. Riječi Alexandrea Mattosa, bivšeg sportskog direktora Athletica dovoljno govore.

"Vitor Roque je kao Ronaldo Nazario. Eksplozivan je, ima moć, sposobnost da postiže golove, te sve uslove da bude jedan od najboljih napadača svijeta", riječi su Mattosa.

Mladi Brazilac je danas odradio svoj prvi trening s timom. Očekivano, privukao je veliku pažnju, porodica mu je stigla na tribine, a navijače je počastio prvim autogramima.

Oglasi

Mattos nije jedini koji tvrdi da bi Vitor mogao postati novi Ronaldo Nazario. Ranije je to najavio i Gustavo Grossi. On je impresioniran tinejdžerom.

"Fenomeno. Ne treba više ništa reći. On je jedini fudbaler koji zaista može postati novi Ronaldo Nazario. Ima sve što je imao Ronaldo - brzinu, tehniku, vrhunsku završnicu i iznadprosječan pobjednički karakter", rekao je Grosso.

[twitter]https://twitter.com/centro241/status/1741057880889905361[/twitter]

Roque je karijeru počeo u ekipi America Mineiro, igrao je za Cruzeiro, da bi 2022. godine pojačao ekipu Athletico Paranaense. Ovaj klub je napravio pravi posao jer su na njemu zaradili odličnu cifru.

On je u dresu ovog brazilskog kluba nastupio u 81 utakmici i postigao je 28 golova. Za mnoge je to skroman učinak, ali momku je tek 18 godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Debi za Barcu brazilski mađioničar imat će 4. januara na gostovanju kod Las Palmasa. Prvi domaći meč odigrat će tek 28. januara s Villarrealom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najčitanije iz kategorije