Od uništenog života do sna u nekoliko mjeseci: Odbačeni postaje nova 'desetka' Barcelone
Foto - EPA

Dobit će ikonski broj

Od uništenog života do sna u nekoliko mjeseci: Odbačeni postaje nova 'desetka' Barcelone

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone pokazala je ozbiljan interes za dovođenje fudbalera Getafea Masona Greenwooda. Englez igra fenomenalno na posudbi u Getafeu, privukao je veliku pažnju na sebe, a Barca mu je spremna ponuditi ikonski broj 10.

Mason Greenwood se vratio u život. Fenomenalni Englez napravio je pravi potez dolaskom na posudbu u Getafe i igra zaista vrhunski fudbal.

Njegovi nastupi za tim iz predgrađa Madrida privukli su pažnju velikih klubova. Barcelona i Atletico Madrid su najviše 'zagrizli' za njega, a Katalonci imaju jasan plan da ga dovedu narednog ljeta.

S obzirom na to da je ugovorom vezan za Manchester United, te da Crveni đavoli zbog zakonskih problema na njega ne računaju, Barca vjeruje da će lagano doći do Greenwooda.

Katalonski velikan ponudit će timu s Old Trafforda 40 miliona funti za otkup ugovora 22-godišnjeg fudbalera, a kako bi se osigurali ispred drugih timova, pred mladog ofanzivca su stavili interesantnu ponudu.

Oglasi

Ona nije finansijske prirode već su odigrali na kartu ikonskog broja 10. Spremni su Greenwooda napraviti novom 'desetkom' svog tima i na ovaj način će ga pokušati privoliti da dođe od njih.

Nema dileme da će narednog ljeta Greenwood napraviti veliki transfer. Hoće li odabrati Barcelonu ili će karijeru nastaviti negdje drugo, ostaje nam da vidimo.

Ove sezone engleski internacionalac je zaista odličan. U 15 utakmica u La Ligi postigao je pet golova i upisao četiri asistencije. Sve to u dresu malog Getafea.

Greenwood imao godinu iz pakla

Mason Greenwood imao je godinu dana iz pakla. Sve je počelo u zimu 2022. godine kada ga je djevojka optužila za silovanje i nasilje.

Manchester United ga je istog trena suspendovao, mladi fudbaler je određeno vrijeme proveo iza rešetaka i čekalo se suđenje koje bi odredilo njegovu sudbinu.

Na kraju je sud odlučio kako Greenwood nije kriv. Oslobođen je svih optužbi, ali Manchester United za to nije mario i nije mu želio dati novu šansu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zbog toga je 22-godišnjak i otišao iz kluba. Povezivao se s brojnim klubovima, a on je na kraju odabrao Getafe i nije pogriješio.

Već narednog ljeta slijedi mu veliki transfer. Zaslužio je to igrama i definitivno će učiniti sve kako bi pokazao da su ga se Crveni đavoli prelako odrekli.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1
Vratit ce ga u Manchester United!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi