Barcelona ima klauzulu u ugovoru novog trenera koja je oduševila navijače

Sada je sve do njega

Barcelona ima klauzulu u ugovoru novog trenera koja je oduševila navijače

E. Čaušević

Barcelona je sinoć saopštila da Ernesto Valverde više nije trener ovog tima, a njegovo mjesto preuzeo je Quique Setien.

Čelnici Barcelone jučer su održali sastanak s Valverdeom nakon neuspješnog nastupa ovog tima na španskom Superkupu. Nakon razgovora iz kluba je saopšteno da su postigli dogovor oko raskida saradnje i da Valverde nije više trener Barce.

Međutim, katalonski klub je brzo reagovao i objavio da je već poznato ko će voditi ekipu u narednom periodu. Za novog trenera Barcelone izabran je Quique Setien koji je s Blaugranom potpisao ugovor do ljeta 2022. godine.

Navijače Barce je iznenadilo što mu je klub dao ugovor na dvije i po godine jer su očekivali da će Setien biti samo privremeno rješenje. No, u Barci su ovaj put napravili sjajan potez i osigurali se što se tiče novog trenera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Setien jeste ugovorom vezan do ljeta 2022. godine, ali sve će zavisiti od rezultata da li će ostati. Barcelona ima čak nekoliko opcija za raskid saradnje s Setienom ukoliko ne budu zadovoljni rezultatima kluba.

On je potpisao ugovor u formatu šest mjeseci + 1 godina + 1 godina i klub može raskinuti s njim ugovor bez ikake odštete u nekom od ova tri prelazna roka. Setien bi već na ljeto mogao spakovati kofere, ali također i ostati do kraja ugovora ukoliko se pokaže kao pravo rješenje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Pa i nemogu bolje dobiti nego trenera koji je trenirao Las Palmas. To je isti nivo odprilike
7 4
Sqrt1921
Lagano ali sigurno tonu
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi