Sergino Dest napustio Barcelonu i napravio novi veliki transfer
Foto - EPA

Seli u Milan

Sergino Dest napustio Barcelonu i napravio novi veliki transfer

Midhat Šljivak

Američki fudbaler Sergino Dest (21) napustio je Barcelonu u finišu prijelaznog roka i postao je novi član AC Milana.

Ovaj 21-godišnji desni bek prekrižen je na početku sezone kod trenera Barcelone Xavija Hernandeza i jasno mu je saopšteno da se na njega ne računa.

Zbog toga je ovaj mladi defanzivac odlučio otići. Postojao je ogroman interes za njegovim uslugama, a na kraju je on odabrao transfer u AC Milan.

Dest odlazi u Milan na jednogodišnju posudbu. Rossoneri će imati priliku da mu ugovor otkupe za 20 miliona eura na kraju naredne sezone.

Eventualnim aktiviranjem otkupne klauzule Dest bi automatski dobio četverogodišnji ugovor s italijanskim prvakom gdje će sigurno biti veliko pojačanje.

Dest će u srijedu ujutro stići u Milano. Obavit će sve potrebne preglede i potpisat će ugovor sa svojim novim klubom.

Oglasi

Američki fudbaler je u Barcelonu stigao 2020. godine iz Ajaxa za nešto više od 20 miliona eura. Ipak, nije pokazao previše na Camp Nou i utopio se u sivilo ekipe u prethodne dvije sezone.

Ukupno je Dest za katalonskog velikana odigrao 72 utakmice i postigao je tri pogotka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba svakako istaći da je Dest odbio Bayern prije dolaska u Barcelonu. Smatrao je da u Barceloni može više napredovati i očigledno je pogriješio.

Dest je standardan član reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država za koju je odigrao 17 utakmica uz dva postignuta gola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Konačno odlične vijesti i za barcelonu. Veća taraba se odavno nije pojavila.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi