Barcelona iskoristila Neymarove poruke protiv PSG-a kako bi završila De Jongov transfer
Talentovani fudbaler Ajaxa važi za jednog od najboljih mladih veznjaka svijeta. Mnogo je ponuda imao, a na kraju je odabrao Barcelonu (Foto: EPA)

Zanimljiv potez čelnika katalonskog velikana

Barcelona iskoristila Neymarove poruke protiv PSG-a kako bi završila De Jongov transfer

Midhat Šljivak

Barcelona je ove zime uspjela dogovoriti dolazak Frenkieja de Jonga iz Ajaxa.

Talentovani 21-godišnji veznjak dogovorio je saradnju sa Barcelonom od ljeta, a za njegove usluge će katalonski velikan isplatiti čak 75 miliona eura.

Pregovori sa De Jongom nisu bili nimalo lagani. Holanđanin je čak bio bliži francuskom PSG-u, jer se na Nou Campu bojao žestoke konkurencije.

Međutim, Barca je našla način da ga privoli da potpiše za njih, a kako navodi španski AS, koristili su poruke koje je rukovodstvu tima slao najskuplj i fudbaler svijeta Neymar.

On je u ljeto 2017. godine napustio Barcu i otišao u PSG za 222 miliona eura, ali životom u Parizu je nezadovoljan i ima želju da se vrati na Nou Camp.

Navodno je određenim ljudima u Barceloni brazilski fudbaler slao poruke u kojima se raspituje o mogućnosti povratka, te se žali na Ligue 1 koju smatra preslabom i nekopetirivnom.

Također, u porukama je navodno priznao da je nesretan u Parizu i da je napravio grešku dolaskom U PSG.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Te su poruke iz Barce odlučili iskoristit protiv PSG-a. Navodno su ih pokazali De Jongu, nakon čega se mladi fudbaler predomislio i na kraju je potpisao za katalonskog velikana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi