Barcelona zakazala prijateljski meč u Izraelu, španski mediji pišu o okršaju braće

Brat na brata

Barcelona zakazala prijateljski meč u Izraelu, španski mediji pišu o okršaju braće

Edmir Škorić

Zanimljiv okršaj zakazan je u Izraelu.

Barcelona je trebala igrati protiv Villarreala prijateljski meč, ali je protivnik zamijenjen i Katalonci će 4. augusta gostovati u Izraelu.

U glavnom gradu Izraela, Jeruzalemu, Beitar će ugostiti Barcelonu u prijateljskom meču koji se u Izraelu s nestrpljenjem očekuje.

U Jeruzalemu je trebao da se odigra meč Barcelone i pobjednika Evropske lige, Villarreala, ali je Žuta podmornica otkazala ovaj duel, pa će Barca za rivala imati domaćeg predstavnika, ekipu Beitara.

I dok Izraelci pišu uveliko o dolasku velikih zvijezda na njihovo tlo, Španci su se bazirali na jednu zanimljivu činjenicu. Naime, ekipu Beitara s klupe vodi Erwin Koeman, brat trenera Barcelone Ronalda Koemana.

Barcelona putuje u Izrael u sklopu priprema za sezonu 2021/22. S treninzima kreću dan nakon Eura, 12. jula, a onda će u Njemačkoj igrati protiv Stuttgarta. Dueli sa Stuttgartom i Beitarom samo su neki od onih pripremnih koje će Katalonci odigrati ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U međuvremenu, izvjesno je da Koeman ostaje trener Barcelone i naredne sezone, a sve je izvjesnije da će to uraditi i Lionel Messi. Do sada su ekipu pojačali Eric Garcia i Sergio Aguero iz Manchester Cityja, Emerson iz Betisa i Memphis Depay iz Lyona.

Najavljen je i veliki broj odlazaka, a među onima koji bi trebali da napuste Camp Nou je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji nije dobio pravu šansu u svojoj prvoj sezoni u Španiji. On bi mogao da se vrati u Juventus.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Koliko znam Telaviv je glavni grad okupirane Palestine pod imenom Izrael.
5 0
Geneve
Klotzevi.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi