Barcelona već dogovorila prvo pojačanje za januar za koje će dati čak 50 miliona eura

Novo ime u veznom redu

Barcelona već dogovorila prvo pojačanje za januar za koje će dati čak 50 miliona eura

E. Čaušević

Barcelona je ljetos dovela nekoliko zvučnih pojačanja, ali sezona katalonskog kluba ne ide prema očekivanja jer su na rubu ispadanja iz Lige prvaka zbog čega čelnici kluba već sada razmišljaju o januarskom prelaznom roku i igračima koje bi mogli dovesti na Camp Nou.

Katalonski klub je proteklog ljeta potrošio skoro 200 miliona eura na dovođenje novih pojačanja i očekivalo se da bi se Barcelona ove sezone mogla vratiti na velika vrata što se tiče Lige prvaka, ali kako stvari stoje to se neće desiti.

Barcelona je dva kola prije kraja grupne faze pred ispadanjem iz Lige prvaka i kako stvari stoje drugu godinu zaredom ćemo ovaj klub gledati u nokaut fazi Evropske lige što niko u klubu sigurno nije očekivao.

Već sada su mnogi razočarani činjenicom da od nokaut faze Lige prvaka očito nema ništa iako na drugoj strani Barcelona u domaćem prvenstvu igra odlično.

Međutim, očito je da Joan Laporta i njegovi saradnici već sada razmišljaju o tome kako da pojačaju ekipu i imaju već spremnu listu želja kada je u pitanju januarski prelazni rok koji nas čeka nakon Svjetskog prvenstva.

Španski mediji pišu danas da je Barcelona već sada skoro dogovorila prvo zimsko pojačanje, a riječ je o portugalskom veznjaku Rubenu Nevesu koji bi trebao doći na Camp Nou iz Wolverhamptona.

Oglasi

Neves s Vukovima ima ugovor do ljeta 2024. godine, ali je odlučan da je vrijeme za novi izazov u karijeri, te je zbog interesa Barcelone još ljetos odbio nekoliko primamljivih ponuda.

Portugalac je bio na meti Manchester Uniteda i Chelseaja, ali je na kraju odbio te ponude jer je njegov agent Jorge Mendes bio već tada u kontaktu s Barcelonom.

Barca ga nije mogla dovesti zbog nedostaka novca, te su ovaj transfer ostavili za januar i očito je da od njega nisu odustali, te bi Neves trebao biti prvo pojačanje Blaugrane ove zime.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonski Sport piše da su detalji već davno dogovoreni i da će Barcelona platiti oko 50 miliona eura Wolverhamptonu za ovog veznjaka.

Neves je u Wolverhampton stigao na ljeto 2017. godine iz Porta za 20 miliona eura, te se profilirao u najvažnijeg igrača ovog tima. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 12 mečeva i postigao je dva gola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Xavi ostani !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi