Messi ponio dres Barcelone u kamp reprezentacije i čekao poziv: "Svaku noć mi je govorio istu stvar"

Bio je siguran tada da ostaje

Messi ponio dres Barcelone u kamp reprezentacije i čekao poziv: "Svaku noć mi je govorio istu stvar"

E. Čaušević

Lionel Messi je na ljeto prošle godine napustio Barcelonu što je šokiralo fudbalski svijet jer su mnogi vjerovali da će on sigurno završiti karijeru u katalonskom klubu, a koliko je Messi želio da ostane u Barci najbolje je objasnio Sergio Aguero.

Messi je još kao dječak stigao u Barcelonu iz Rosarija i prošao je sve kategorije La Masije, a za prvi tim debitovao je 2004. godine.

Ostavio je neizbrisiv trag u katalonskom klubu i postao je najbolji igrač svih vremena koji je obukao dres Barcelone, a s ovim klubom osvojio u je u svojoj karijeri sve što je mogao.

Očekivalo se da će Messi sigurno završiti karijeru u Barceloni, te je prošlog ljeta za mnoge bilo samo pitanje trenutka kada će potpisati novi ugovor i ozvaničiti svoj ostanak na Camp Nou.

Međutim, svi su ostali u šoku kada je Barcelona objavila da Messi neće dobiti novi ugovor i da zbog finansijskih razloga to ne mogu da priušte. Argentinac se u suzama oprostio od voljenog kluba, a nakon toga potpisao je za PSG.

Koliko je Messi htio da ostane u Barceloni najbolje je pokazao Sergio Aguero koji je izjavio da je njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije prošlog ljeta na Copa Americi isčekivao vijesti o tome da će produžiti ugovor.

Oglasi

Aguero je otkrio da je Messi čak na Copa Americu donio dres Barcelone i da je sve bilo spremno da se ozvaniči njegov ostanak, ali taj trenutak nikada nije došao.

"Leo Messi je tokom Copa Americe u svlačionici sve vrijeme čuvao dres Barcelone. U jednom trenutku mi je rekao: 'Mislim da smo postigli dogovor i da ću produžiti svoj ugovor. Želim da me večeras fotografišeš u dresu.' Navečer sam otišao do njegove sobe kako bih to i odradio, ali mi je potom rekao da stvar ipak još nije završena. Zapravo, svaka tri ili četiri dana mi je govorio da ga fotografišem, jer je tada situacija s njegovim ugovorom tako izgledala", otkrio je Aguero.

Messi je briljirao na Copa Americi prošlog ljeta i vodio je Argentinu do samog kraja, te je to bio prvi veliki trofej koji je uspio da osvoji s ovom reprezentacijom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, njegovo slavlje je prekinuto samo nekoliko sedmica kasnije kada je dobio informaciju da ne ostaje u Barceloni, te tada nije krio da je to odluka koja je slomila njegovo srce jer je bilo jasno svima da ne želi da mijenja klub.

Messi je na kraju otišao u PSG gdje u prvoj sezoni nije briljirao, ali ove igra znatno bolje. Ugovor s Parižanima mu ističe na kraju sezone, a naravno već su počele špekulacije oko njegovog eventualnog povratka u Barcelonu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi