Barcelona je bila na korak od gubitka svog dragulja, ali onda je imala nevjerovatnu sreću
Fati je prošlog ljeta sve već dogovorio sa West Hamom, ali je sve propalo jer još uvijek nije dobio španski pasoš

Mladi igrač katalonskog tima je već pakovao kofere za Englesku

Barcelona je bila na korak od gubitka svog dragulja, ali onda je imala nevjerovatnu sreću

S. Pašalić

Ansu Fati je ove sezone potpuno neočekivano postao igrač o kojem se jako puno govori.

Ovaj 17-godišnjak je nastupao za mladi tim Barcelone, ali je nakon svih problema koje je imao Ernesto Valverde iznenada dobio priliku da zaigra za prvi tim.

On se odllično snašao u novoj ulozi pa je do sada odigrao 10 utakmica za prvi tim Barcelone i postigao je dva gola, a Valverde ne misli da ga vraća u mladi tim.

Ipak, Barcelona je prošlog ljeta bila na korak od toga da ostane bez Fatija koji nije bio siguran za svoju budućnost u katalonskom klubu i razmišljao je o odlasku.

Fati tada nije želio potpisati novi ugovor, a to su željeli iskoristiti Sevilla, Manchester United i West Ham koji su imali u planu da ga dovedu nakon isteka ugovora sa Barcelonom.

Insajeder iz West Hama koji je bio uključen u pregovore sa Fatijem i njegovom porodicom otkrio je kako je on trebao potpisati za ovaj klub, ali je na kraju jedan dokument to spriječio.

"West Ham je znao za situaciju u kojoj se nalazio Ansu, a njegova je porodica bila željna preseljenja u London, što može biti velika muka", objasnio je insajder.

"Dogovor je brzo postignut sa West Hamom i porodicom. Igrač je bio sretan i nije potpisao ugovor s Barcelonom, što znači da su bili nemoćni da ga zaustave.", dodao je on.

Međutim, posao je tada naišao na problem. Ansu je ispunio uvjete za španski pasoš, ali ispostavilo se da dokumenti nisu poslani - što je značilo da West Ham nije mogao zaključiti posao.

"Rečeno nam je da pasoš nije problem, ali oni ga nisu imali i jednostavno nisu napredovali brzo, što je Barceloni omogućilo vrijeme da uđe u igru, a sa prelaznim rokom u Engleskoj koji se bližio kraju vršio se pritisak", dodao je insajder.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ispostavilo se da će španski pasoš Ansua stići tek nakon augusta, i to je zaustavilo dogovor u njegovim stvarima. Ali to je bilo tako blizu - komad papira zaustavio je West Ham da ga dovede."

"U potpunosti očekujemo da će se Ansu pokazati kao jedan od najboljih talenata u Evropi, šteta je samo što on neće pokazati svoje talente na londonskom stadionu.", zaključio je insajder.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi