Pirlo otkrio zanimljiv razgovor s Guardiolom: "Puzao bih do Barcelone da sam se ja pitao"

Uh, zamislite takav vezni red

Pirlo otkrio zanimljiv razgovor s Guardiolom: "Puzao bih do Barcelone da sam se ja pitao"

E. Čaušević

Andrea Pirlo je svojevremeno sigurno bio jedan od najboljih veznih igrača na svijetu, a mnogi i danas pamte njegove sjajne partije u dresovima Milana i Juventusa.

Pirlo je prije dvije godine odlučio završiti svoju blistavu karijeru u kojoj je osvojio skoro sve što je mogao. Ponikao je u dresu Brescije, a potom je potpisao 1998. godine za Inter gdje se nije baš naigrao.

No, pravi potez napravio je kada je 2001. godine prešao u Milan s kojim je pokorio Evropu. Nakon deset sezona na iznenađenje mnogih Pirlo je karijeru nastavio u Juventusu i nastavio je dominaciju u Seriji A, te je i na zalasku karijere oduševljavao svojim igrama.

Pirlo je tek na kraju odlučio da ide van Italije i to u SAD kada je potpisao za New York City. U svojoj autobiografiji priznao je da je i ranije mogao da se okuša u nekoj drugoj ligi, te da ostaje žal što nije otišao u Barcelonu kada ga je Pep Guardiola zvao.

On je jednom prilikom pričao s Guardiolom koji mu je jasno rekao da bi ga volio vidjeti u Barceloni, ali tadašnji vlasnik Milana Silvio Berlusconi jednostavno nije htio da čuje za to.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sjećam se kada sam pričao s Guardiolom i on mi je tada rekao da je Barcelona po svemu miljama daleko od ostalih klubova što se i pokazalo kasnije. Tražio je igrača u veznom redu koji bi se rotirao s Xavijem, Iniestom i Busquetsom i koji bi se povezivao s Messijem. Tada je uperio prst u mene i rekao da sam ja taj igrač kojeg on traži", rekao je Pirlo i dodao.

"Vjerovao je da imam sve što treba kako bi postao igrač Barcelone. Iskren da budem, puzao bih do Barcelone na sve četiri jer je to tada bila najbolja ekipa na svijetu. No, neke druge stvari su odlučile da se to ne desi i karijera mi je otišla u drugom smjeru".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi