Real Madrid otpisao šestoricu igrača zbog finansijskog gubitka

Žele skupiti novac za ljetni prelazni rok

Real Madrid otpisao šestoricu igrača zbog finansijskog gubitka

Endin Čaušević

Pandemija koronavirusa je finansijski pogodila većinu evropskih klubova jer je sezona prekinuta prije skoro dva mjeseca.

Klubovi se nadaju da će se sezona uskoro nastaviti kako bi barem koliko-toliko ublažili finansijski udar i ogroman gubitak novca. Skoro svi klubovi su pogođeni prekidom sezone, a među njima je i Real Madrid koji važi za jedan od najbogatijih klubova na svijetu.

Kraljevski klub je imao velike planove ovog ljeta što se tiče transfera, ali je jasno da će sada biti dosta ugroženi što se tiče finansija za dovođenje igrača.

Madridski AS piše da će Real na ljeto prodati nekoliko igrača kako bi oslobodili prostor u budžetu za dovođenje novih pojačanja. U Realu zbog novonastale situacije očekuju gubitak od oko 150 miliona eura čime je ugrožen budžet za pojačanja.

Zbog toga se očekuje da će Kraljevi na ljeto vjerovatno prodati nekoliko igrača koji su među najplaćenijim u ekipi. Prvi na isti je Gareth Bale koji inkasira preko 20 miliona eura, dok je iza njega odmah James Rodriguez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, na transfer listi će se sigurno naći Mariano Diaz i Lucas Vazquez, a navodno na izlaznim vratima će se naći Luka Modrić i Marcelo.

Real Madrid je već ranije najavio da će podmladiti ekipu, te da će od naredne sezone šansu dobiti mlađi igrači kako bi napravili smjenu generacije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Nije Real jedan od najbogatijih već daleko najbogatiji klub na svijetu . Nije u vlasništvu naftnih tajkuna , korporacija ili milijardera a daleko je najveći i najbogatiji fudbalski klub na svijetu ! Sam Capello je rekao da jedino Real neće osjetiti krizu pandemije , koliko su mocni !
2 2
Vienner
Svi ce osjetit krizu samo sto ce cijene igraca pasti duplo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi