Barcelona jednostavno pretjeruje
Foto: EPA

Nevjerovatna klauzula za Roberta

Barcelona jednostavno pretjeruje

M. Šljivak

Ekipa Barcelone je bez sumnje jedan od najvećih timova svijeta.

Dres ovog tima su kroz historiju nosili neki od najboljih fudbalera svih vremena, a tokom ljeta tim sa Nou Campa je napravio i najveći transfer ikad i prodali su Neymara PSG-u za 222 miliona eura.

Još neki fudbaleri se povezuju sa odlaskom iz kluba. Navodno, legenda Barce Pep Guardiola želi u redovima Manchester Cityja vidjeti Sergija Roberta, a čelnici katalonskog tima svim silama žele spriječiti odlazak 25-godišnjeg fudbalera.

Tako su mu odlučili ponuditi novi ugovor. Pored značajne povišice plate, Barca će postaviti i odštetnu klauzulu od nevjerovatnih 400 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako je Roberto bez sumnje odličan fudbaler, ovakva klauzula je jednostavno pretjerivanje. Međutim, očigledno je da klub želi spriječiti dalje odlaske i da Ernesto Valverde ozbiljno računa na usluge ovog fudbalera.

Ugovor Sergija Roberta za Barcelonu veže do ljeta 2019. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi