Messi je 'ispratio' brojne saigrače u napadu
Foto: EPA

Ronaldinho, Henry, Ibrahimović...

Messi je 'ispratio' brojne saigrače u napadu

Argentisnki čarobnjak Leo Messi dobio je priliku 2004. godine u prvom timu Barcelone, a ostalo je historija. 

U to vrijeme u napadu Barcelone igrali su, između ostalog, Ronaldinho i Samuel Eto'o, ali to nije spriječilo Messija da se istakne i da postane prva zvijezda ekipe. 

Naravno, nije mala stvar postati prva zvijezda ekipe pored Ronaldinha koji je u to vrijeme bio vjerovatno najpoznatiji sportista svijeta, ali nije Ronaldinho jedini koji je bio u sjeni Messija. 

Mnogi veliki napadači i ofanzivci dolazili su na Camp Nou u Messijevoj eri, ali ih je Argentinac 'ispratio' i dokazao im koliko su pored njega ustvari 'mali'. 

Messi je posljednju trećinu terena, onu najbližu golu protivnika, u proteklim sezonama dijelio sa nekim od najvećih imena svih vremena. Tu prije svega mislimo na Henryja, Ronaldinha, Zlatana Ibrahimovića, Samuela Eto'a ili Davida Villu. Svaki od pomenutih igrača odlazio je iz Barcelone tvrdeći da je Messi najbolji fudbaler svijeta i da mu nema ravnog. 

Naravno, posljednji primjer igrača koji se u Barceloni nalazi u sjeni Messija je Neymar koji je zbog toga prešao u PSG. Argentinski čarobnjak je za Barcu u La Ligi do sada odigrao 393 meča i postigao je 361 pogodak. Obzirom da ima tek 30 godina, vjerovatno ćemo ga još dugo gledati u dresu katalonske ekipe i pitanje je gdje će i kada njegove brojke stati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi