Xavi ima razloga za sreću: Stigle su vijesti koje u Barcelonu čekaju već dvije sedmice

Kounde može igrati

Xavi ima razloga za sreću: Stigle su vijesti koje u Barcelonu čekaju već dvije sedmice

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone igraju večeras na svom terenu protiv Valladolida meč trećeg kola španske La Lige.

Katalonski klub je u prošlom kolu u gostima pobijedio Real Sociedad sa 4:1 i iskupio se za neočekivan remi u prvom kolu protiv Rayo Vallecana.

Na Camp Nou večeras stiže ekipa Valladolida koja je nakon dva kola još uvijek bez pobjede u novoj sezoni, te ima jedan osvojen bod iz te dvije utakmice.

Jasno je da je Barcelona večeras veliki favorit i sve osim pobjede katalonskog kluba sigurno bi bilo ogromno iznenađenje.

Pred večerašnju utakmicu Xavi Hernandez dobio je fanastične vijesti koje očekuje već desetak dana. Naime, Barca je konačno uspjela da registruje Julesa Koundea koji će biti u konkurenciji za sastav večeras.

Kounde je u Barcelonu stigao početkom mjeseca kao veliko pojačanje iz Seville, ali još uvijek čeka zvanični derbi za ovaj klub jer je propustio mečeve protiv Rayo Vallecana i Sociedada jer nije bio registrovan.

Međutim, Barcelona je konačno pronašla sredstva i način da registruje Koundea, a La Liga je jučer na zvaničnoj stranici potvrdila da francuski reprezentativac konačno ima pravo da igra.

Može biti slika sljedećeg: tekst "Inicio LaLiga LaLiga Santander Fichajes Últimos fichajes de LaLiga Santander 2022/23 Filtro FECHA JUGADOR DESTINO 27/08/2022 KOUNDE FC BARCELONA 26/08/2022 A. ALMEIDA VALENCIA CF 26/08/2022 LUIZ HENDIQUE B REAL BETIS"

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, katalonski mediji objavili su da će Kounde večeras gotovo sigurno zaigrati od prve minute i konačno upisati zvanični debi za novi klub.

Podsjećamo, utakmica između Barcelone i Valladolida igra se večeras sa početkom u 19:30 sati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi