Barcelona riješila gorući problem, uskoro predstavlja dva pojačanja

Ispoštovat će financijski fair play

Barcelona riješila gorući problem, uskoro predstavlja dva pojačanja

E. Ganibegović

Barcelona je i dalje u komplikovanom razdoblju s ekonomskog stajališta, ali to ju ne sprječava da pojača momčad za sljedeću sezonu.

Naime, prva dva ljetna transfera već su neko vrijeme riješena.

Vodstvo Katalonaca dogovorilo se s Andreasom Christensenom, defanzivcem Chelseaja, te s Franckom Kessiejem iz Milana, koji će potpisati ugovor s timom s Camp Noua.

Dvojica fudbaleraa bit će dovedenakao slobodni igrači, jer im ugovori s Chelseajem, odnosno Milanom ističu sutra, 30. juna. 

Iako su dogovori postignuti već neko vrijeme, Barcelona nije najavljivala transfere upravo zbog financijske situacije.

Naime, novinari tamošnjeg Sporta pišu da su u posljednje vrijeme igračima "usklađeni ugovori" kako bi bili registrovani, a klub poštovao financijski fair play.

Iako su bile potrebne manje prilagodbe, ne bi bilo šanse za preokret i dvojica igrača uskoro će biti službeno predstafvljeni kao novi igrači Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako Andreas Christensen i Franck Kessie budu dovedeni bez naknade za transfer što je vrlo izvjesno, dovođenje Roberta Lewandowskog, Barcelonin prioritet u ovom transfer roku, zahtijevat će financijski napor.

Barcelona i Bayern, iz kojeg ovog ljeta definitivno želi otići Robert Lewandowski, vodili su nekoliko rundi pregovora, ali nisu uspjeli postići dogovor. Novi pregovarački sastanak zakazan je za ovu sedmicu, kada će Barcelona dati novu ponudu , koja bi bila posljednja, vrijedna 40 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi