Sjećate li se gola Inieste protiv Chelseaja? Pred utakmicu tražio savjet od Pepa, pa ostao šokiran

"Otkud znam"

Sjećate li se gola Inieste protiv Chelseaja? Pred utakmicu tražio savjet od Pepa, pa ostao šokiran

E. Škorić

Jedan od najupečatljivijih golova u povijesti Lige prvaka postignut je tokom polufinala Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone 2009. godine.

Bio je to 6. maj, igrao se revanš u kojem je Barcelona jurila gol za prolaz u finale, a na kraju ga je postigao Andres Iniesta u 93. minuti. Tada je Stamford Bridge doživio neviđeni šok, a Katalonci izborili veliko finale.

Bivši španski reprezentativac i jedan od najboljih veznjaka svijeta tih godina opalio je s ruba šesnaesterca i pogodio same rašlje gola gostiju iz Londona.

"Kvragu, zabio je onaj koji nikad ne zabije", urlao je tadašnji trener Barcelone Pep Guardiola pored klupe, a interesantno da je samo dva dana prije tog duela, na jednom od treninga, Iniesta od Pepa tražio savjet.

"Recite mi svoje mišljenje, šefe. Ne postižem dovoljno golova, šta da radim?", upitao je Iniesta svog trenera, a ovaj se nasmijao i odgovorio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mene pitaš? Mene? Nisam postigao više od četiri gola u karijeri, pa otkud znam šta da radiš", odgovorio je Pep, koji je stoga bio još sretniji zbog gola u 93. minuti.

Barcelona je potom u finalu na Olimpicu igrala protiv Manchester Uniteda, te je na kraju slavila s 2:0 zahvaljujući golovima Samuela Eto'a u 10. i Lionela Messija u 70. minuti. Bila je to jedna nevjerovatna generacija Barcinih igrača, a pored Inieste, Messija i Eto'a bili su tu i Puyol, Valdes, Pique, Busquets, Xavi, Henry...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Ljudi igrali rukomet i prošli.
8 5
Squadron
Kad se jave ovi navijaci Barcelone i kazu da drugi timovi kradu, dovoljno im je samo poslat ovaj video, kradji u utakmicama ima, ali uglavnom bude jedna situacija, eventualno dvije, ali ovoliko, to jos nisam vidio
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi