Čini se da je gotovo: Barcelona će u novu sezonu sa novim trenerom?
FOTO - EPA

Koemanu odbrojani dani

Čini se da je gotovo: Barcelona će u novu sezonu sa novim trenerom?

A. Beganović

Nizozemski stručnjak Ronald Koeman na kraju sezone bi mogao napustiti Barcelonu.

Iako je prije nekoliko sedmica njegov ostanak na klupi Barcelone bio sigurna oklada, stvari su se promijenile za 180 stepeni.

Naime, loši rezultati i igre u posljednje vrijeme razočarali su čelne ljude Barcelone, a kako pišu španski mediji, veliki dio Upravnog odbora za glavnog krivca smatra upravo Koemana.

Šef struke je optužen zbog slabih taktičkih rješenja, kao i loših izmjena tokom mečeva i sve je izvjesnije da Koeman broji svoje posljednje dane na klupi Barcelone.

Ipak, unatoč velikoj napetosti koja vlada u Barceloni, prvi čovjek kluba Joan Laporta neće donositi ishitrene odluke, tako da će odluka o njegovoj budućnosti biti donesena nakon na kraju sezone, ali španski mediji vjeruju da je nizozemski stručnjak odradio svoje u katalonskom ponosu.

Barcelona je osvojila Kup kralja, no čini se da će ostati bez naslova prvaka Španije. U posljednja četiri susreta Messi i društvo su osvojili samo pet bodova i trenutno su drugoplasirani na tabeli sa bodom zaostatka za vodećim Atletico Madridom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ali, Atletico ima i utakmicu manje, a do kraja sezone Barcelona će odigrati još dva meča i to protiv Celte Vigo na domaćem terenu, te Eibara na gostovanju.

Podsjetimo, Koeman je u Barcelonu stigao početkom ove sezone, a iako je stigao kao pojačanje, naš Miralem Pjanić nije uspio pridobiti povjerenje od nizozemskog stručnjaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Xavija dovedite, bice kao i sa Pepom sto je bilo. Uzece sve sto se moze osvojiti.
5 2
Shik
Samo kad se sjetim kada je u Valenciju stigao. Rasturi cjelu ekipu i onakvog golmana penzionisa.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi