Koemanu upitnik iznad glave nakon Levantea: "Neke stvari je teško objasniti"
Foto - EPA

Trener Barcelone

Koemanu upitnik iznad glave nakon Levantea: "Neke stvari je teško objasniti"

M. Šljivak

Barcelona je sinoć na gostovanju kod Levantea ponovo ispustila bodove odigravši 3:3 i vjerovatno se oprostila od titule prvaka.

Ekipa Ronalda Koemana uspjela je ispustiti dva gola prednosti i na kraju je osvojila samo bod koji će ih udaljiti od naslova prvaka.

Nizozemski stručnjak je veoma razočaran zbog svega što se dešavalo na terenu.

"Dopustili smo da se vrate u igru jer smo izgubili dosta lopti u drugom poluvremenu", započeo je svoje obraćanje na press konferenciji Ronald Koeman i nastavio je:

"Nekad postoje stvari koje je teško objasniti. U drugom poluvremenu smo igrali sa premalo intenziteta, a kada si manje agresivan, reaguješ slabije. Usporili smo i to je problem".

Koeman smatra da je kompletan tim defanzivno zakazao.

Oglasi

"Ne krivim nikog posebno. Kompletan tim je defanzivno zakazao. Previše je primiti tri gola. Ja sam kao trener najodgovorniji, ali pitam se šta se desilo jer smo na poluvremenu razgovarali o intenzitetu igre, a i izgubili smo ga u drugom poluvremenu".

Svjestan je trener Barcelone da je prvenstvo vjerovatno izgubljeno.

"Našli smo se u komplikovanoj situaciji. Zavisimo od drugih. Kao trener, ja sam najodgovorniji. Ostajem li u klubu? Treneri su uvijek pod pritiskom i to razumijem", rekao je Koeman.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da bi Barcelona bila prvak potrebno je da Atletico i Real Madrid kiksaju barem dva puta do kraja sezone, a da Barca osvoji šest bodova.

Katalonski velikan u predstojeće dvije utakmice igra protiv Celte i Eibara.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Koje faktore sinoć niste imali? Pjanić bi bio bolji na terenu od 90% saigrača. Ublehašu narandžasti. Odbrana NULA, sredina totalno izgubljena. Busquets se forsira, lik više ne liči na sebe. De Jong trči k'o muha bez glave. Pedri je izgubio jedno deset lopti. Ubacuješ Braithwaita, nijedan nabačaj čovjeku. Sve se forsira preko Mesija. Jbt, gotivim Barcu ali se nadam da će svaku izgubiti dok si ti tu. Za tebe je jedan Valverde - Husref Musemić.
7 3
Sadko
Tesko je uopste objasniti kako si ti trener u Barceloni
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije