Barcelona komplikuje stvari: Laporta ne ide u Dohu

Hoće li na kraju pustiti Xavija?

Barcelona komplikuje stvari: Laporta ne ide u Dohu

Edmir Škorić

Iako su čelnici Al Sadda tražili isključivo dolazak Joana Laporte u Katar na dogovor oko Xavija, to se neće dogoditi.

Predsjednik Barcelone, kako javlja TV3, neće letjeti u Dohu na satanak sa rukovodstvom Al Sadda, nego će to uraditi sportski potpredsjednik Barce Rafa Yuste i direktor Mateu Alemany, koji će večeras iz Kijeva nakon utakmice Lige prvaka protiv Dynama krenmuti put dalekog Katara.

Njih dvojica će pokušati uvjeriti čelnike Al Sadda da puste Xavija da preuzme Barcelonu, te će domaćinu sastanka pokušati objasniti da predsjednik Laporta nikada ne putuje kako bi završio neki transfer, nevezano radi li se o igraču i treneru.

U Al Saddu su bili direktni i precizni - samo Laporta mora da dođe ako Barcelona želi Xavija bez odštete, a ovako je pitanje šta će da se desi i hoće li na kraju katarski bogataši prepustiti Xavija Kataloncima. Time si je Barcelona zakomplikovala stvari, ali uvjereni su ipak na Camp Nou stadionu da će svejedno na kraju Katari pristati, mada smatraju nepoštovanjem to što im na noge ne dolazi prvi čovjek nego njegovi asistenti, a radi se o tako važnim pregovorima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi radi sjajan posao sa Al Saddom, no sada ih čeka važna utakmica protiv Al Duhaila koji ga prati na tabeli s tri boda manje. Al Sadd bi eventualnom pobjedom došao na korak od titule.

Barcelona nakon odlaska Ronalda Koemana radi na dovođenju Xavija, a ekipu privremeno vodi Sergi Barjuan, koji je vodio tim protiv Alavesa (1:1) prošlog vikenda. Drugu utakmicu, još važniju, imat će večeras u Kijevu protiv Dynama.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi